Τέλος εποχής για τον «Άλλο ανθρώπο»: Η ανάρτηση Πολυχρονόπουλου που δείχνει τη νέα πραγματικότητα στη κοινωνική κουζίνα

May 16, 2024

Τέλος εποχής για τον «Άλλο ανθρώπο»: Η ανάρτηση Πολυχρονόπουλου που δείχνει τη νέα πραγματικότητα στη κοινωνική κουζίνα


Διαφ.

Ο «Άλλος Άνθρωπος» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος δημοσίευσε μια φωτογραφία από την κοινωνική κουζίνα στο Μεταξουργείο, όπου φαίνεται η ταμπέλα «Πωλείται το παρόν κατάστημα».

Ταυτόχρονα, συνόδευσε την εν λόγω ανάρτηση με το εξής σχόλιο: «This is the end…» (αυτό είναι το τέλος), αναφέροντας εμμέσως τους στίχους από το τραγούδι «The End» των Doors.

Σε απαντήσεις σε ερωτήσεις των χρηστών στο Facebook, ο κ. Πολυχρονόπουλος εξήγησε ότι το συμβόλαιο ενοικίασης του χώρου όπου στεγαζόταν η κοινωνική κουζίνα λήγει και ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να πουλήσει το κατάστημα, λόγω οικονομικής ανάγκης.

Δείτε την σχετική ανάρτηση και τα σχόλια:

Να σημειωθεί ότι ο δημιουργός του «Άλλου Ανθρώπου» αντιμετωπίζει καταγγελίες σχετικά με πιθανό ξέπλυμα μαύρου χρήματος και μη χρηστή διαχείριση των δωρεών που έλαβε για την κοινωνική κουζίνα.

Υψηλόβαθμο στέλεχος, ξυρισμένος με κοστούμι: Αγνώριστος ο “Άλλος Άνθρωπος” 13 χρόνια πριν, πώς άλλαξε ζωή & δουλειά

«Η ζωή μου ξαναξεκίνησε το 2011. Πέθανα το 2009 και ξαναγεννήθηκα το 2011» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», ο οποίος ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα χρήματος, ενώ μαρτυρίες και ντοκουμέντα τον φέρνουν συχνά – πυκνά να ασχολείται με τα «φρουτάκια».

Έμεινε άνεργος στα 47, για σχεδόν δύο χρόνια, έφτασε στο ναδίρ και στα όρια της κατάθλιψης και έγινε ένας από τους αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος.

«Από το Μάιο του 2011, τότε με το Σύνταγμα και τους Αγανακτισμένους, μου άρεσε πάρα πολύ εμένα αυτό, βέβαια στην αρχή είχα πολλή οργή κι εγώ μέσα μου» ανέφερε στο podcast της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

«Ήθελα να αποδείξω σε μένα ότι δεν είμαι παράσιτο. Ότι επειδή έχασα τη δουλειά μου δεν μπορώ να προσφέρω στην οικογένειά μου, στον εαυτό μου». Στα 47 του αναγκάστηκε να γυρίσει στο σπίτι της μητέρας του όμως δεν το έβαλε κάτω. Πήρε μια κατσαρόλα και με 4 ευρώ στην τσέπη άρχισε να μαγειρεύει σε λαϊκές και πλατείες.

«Το πρώτο μου μαγείρεμα έγινε με 4 ευρώ, της μάνας μου 4 ευρώ» αναφέρει σε συνέντευξή του. «17 εκατομμύρια μερίδες φαί με 50 λεπτά τη μερίδα, είναι 8.5 εκατ. ευρώ είναι τεράστιο το νούμερο και μιλάω μόνο για το φαγητό, ούτε για τη βενζίνη, ούτε για τα νοίκια, ούτε για τα ρεύματα».

Αυτά έλεγε την ώρα που η Αρχή Διαφάνειας έκανε φύλλο και φτερό τα οικονομικά της κοινωνικής κουζίνας, έρευνα που έβγαλε τρύπα 600.000 ευρώ.

«Είχα Ζ4, κουστουμαρισμένος με γραβάτες». Πρό 2009 ο Κ. Πολυχρονόπουλος δούλευε σε εταιρείες marketing και έβγαζε κάμποσα λεφτά. «Καμιά 20αριά χρόνια εκπαίδευα πωλητές και έμενα σε πεντάστερα ξενοδοχεία. Δούλευα μέχρι τα ξημερώματα, με κοστούμι γραβάτα με αυτοκίνητα πολυτελείας».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: