Νόστιμο, οικονομικό και χωρίς κόπο: Το ελαφρύ γλυκό ψυγείου με 5 απλά υλικά από τον Άκη Πετρετζίκη

May 25, 2024

Νόστιμο, οικονομικό και χωρίς κόπο: Το ελαφρύ γλυκό ψυγείου με 5 απλά υλικά από τον Άκη Πετρετζίκη


Διαφ.

Αν ψάχνετε την ιδανική συνταγή για γλυκό ψυγείου, τότε φτιάξτε το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά. Με πλούσια κρέμα, μπισκότα και φράουλα!

Θα χρειαστείτε:

330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

400 γρ. τυρί κρέμα

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

300 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ

100 γρ. ζελέ σε σκόνη, διαλυμένο σε 400 ml νερό

3 φράουλες, προαιρετικά

Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com

Είναι Ελληνικό, ρίχνει τη χοληστερίνη, προστατεύει την καρδιά: Το παραδοσιακό γλυκό που κάνει θαύματα αλλά τρώνε ελάχιστοι

Αυτό το γλυκό αποτελεί μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου και μας παρέχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών. Μας δίνει επίσης ενέργεια και χάρη στα συστατικά του βοηθάει στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτού του σνακ είναι ότι μπορείτε να το βρείτε ανά πάσα στιγμή στα περίπτερα.

Το παστέλι είναι ένα γλυκό από σουσάμι και μέλι. Είναι γλύκισμα τονωτικό, πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο. Σύμφωνα με τη wikipedia oι ρίζες του παστελιού ξεκινούν από την Ιλιάδα του Ομήρου, το σησαμούς ή σησαμάτον γλύκισμα των Βυζαντινών.

Τα οφέλη του

Μας δίνει ενέργεια

Μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια

Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα

1.Μας δίνει ενέργεια

Το παστέλι αποτελεί ίσως το πιο υγιεινό γλυκό και αποτελεί εξαίρετη πηγή ενέργειας. Σε περίπου μία ώρα μπορεί να σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε (όσο περίπου απαιτείται για να μετατραπεί η τροφή σε ενέργεια). Διαθέτει καλή αναλογία λιπαρών και υδατανθράκων (μέλι και σουσάμι) και επιπλέον, το σουσάμι που περιέχει, λόγω των φυτικών ινών, θα σας προσφέρει αργά και σταθερά, ενέργεια (οι φυτικές ίνες εμποδίζουν τη γρήγορη απορρόφηση της γλυκόζης, με αποτέλεσμα να έχετε ενέργεια για περισσότερη ώρα).

Το σουσάμι που περιέχει διαθέτει όλες τις πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό. Το μέλι, από την άλλη πλευρά, περιέχει άφθονους “καλούς” υδατάνθρακες, που είναι χρήσιμοι για να αποκτήσουμε ενέργεια και επιπλέον μειώνει την αποβολή του μαγνησίου, το οποίο μας βοηθά να τονωθούμε.

2. Μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση σουσαμιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων που αποτελούν παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: