Της ακρωτηρίασαν χέρια & πόδια: Εφιάλτης το μπάνιο για 24χρονη σερβιτόρα, το μοιραίο λάθος που της “έφαγε” τα άκρα

June 18, 2024

Της ακρωτηρίασαν χέρια & πόδια: Εφιάλτης το μπάνιο για 24χρονη σερβιτόρα, το μοιραίο λάθος που της “έφαγε” τα άκρα


Διαφ.

Στο περιοδικό «People», η Aimee Copeland αποκάλυψε πρόσφατα τη σοβαρή κατάσταση υγείας που αντιμετώπισε το 2012, όταν ήταν 24 ετών.

Εκείνη την εποχή, εργαζόταν ως σερβιτόρα και παράλληλα ετοιμαζόταν για το μεταπτυχιακό της στην ψυχολογία. Οι γιατροί επρόκειτο να αφαιρέσουν τα τέσσερα άκρα της λόγω ενός σπάνιου βακτηρίου που εισέβαλε στον οργανισμό της μετά από ατύχημα κατά τη διάρκεια της κολύμβησής της.

Πως ξεκίνησαν όλα:

Μια ηλιόλουστη ημέρα του Μαΐου του 2012, μετά την πρωινή της εργασία, η Aimee Copeland αποφάσισε να πάει για μπάνιο με τις φίλες της σε ένα κοντινό ποτάμι. Εκεί ανακάλυψαν ένα αυτοσχέδιο zip-line και αποφάσισαν να το δοκιμάσουν. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας της Aimee, το σχοινί σπάστηκε και εκείνη έπεσε σε βράχια, τραυματίζοντας βαθιά το πόδι της.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου έκανε 22 ράμματα και πήρε εξιτήριο. Ωστόσο, τρεις μέρες αργότερα, αντιμετώπισε το σοβαρό πρόβλημα του σαπισμένου αριστερού ποδιού της, καθώς είχε μολυνθεί από το σπάνιο σαρκοφάγο βακτήριο γνωστό ως «νεκρωτική φασιίτιδα», το οποίο σταδιακά κατέστρεφε τα άκρα της.

Οι ιατροί αναγκάστηκαν να προβούν σε ακρωτηριασμό των χεριών και των ποδιών της Aimee για να διασφαλίσουν τη ζωή της. Από εκείνη τη στιγμή, η Aimee ξεκίνησε να μαθαίνει τα πάντα από την αρχή, καθώς η καθημερινότητά της είχε αλλάξει ριζικά.

Για πολλά χρόνια, αντιμετώπιζε καθημερινές προκλήσεις και ψυχολογικά προβλήματα λόγω της κατάστασης της υγείας της, μέχρι που το 2015 γνώρισε μέσω μιας εφαρμογής τον Stephen Mercier. «Είχαμε ταίριασμα 95%. Ήταν ο άντρας των ονείρων μου και εγώ η γυναίκα της ζωής του», είπε, σύμφωνα με δημοσίευμα της «New York Post».

Από τότε, αποφάσισαν να είναι μαζί και παντρεύτηκαν το 2021. Η Aimee Copeland ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην ψυχολογία και απέκτησε πιστοποίηση ως θεραπεύτρια, ενώ ίδρυσε το Ίδρυμα Aimee Copeland, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει άτομα με αναπηρία.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: