Μην το ξαναπετάξετε: Έτσι θα χρησιμοποιήσετε το νερό που μαζεύεται από το κλιματιστικό- Οι 3 “θαυματουργές” λύσεις

June 18, 2024

Μην το ξαναπετάξετε: Έτσι θα χρησιμοποιήσετε το νερό που μαζεύεται από το κλιματιστικό- Οι 3 “θαυματουργές” λύσεις


Διαφ.

Το νερό από το κλιματιστικό και τον αφυγραντήρα εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς και δεν πρέπει να πετιέται αδικαιολόγητα. Παρακάτω θα δούμε πολλές από τις χρήσεις του.

Οι χρήσεις του νερού του κλιματιστικού:

Σίδερο

Μια από τις χρήσεις του είναι για το σίδερο. Το σίδερο ατμού χρειάζεται απιονισμένο νερό, οπότε το νερό από κλιματιστικό ή αφυγραντήρας κάνει τη δουλειά του, αν και δεν είναι εντελώς “απιονισμένο”. Αυτή η χρήση αποτελεί οικονομική και πρακτική εναλλακτική στην αγορά νερού για σίδερο.

Φυτά

Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα φυτά, ειδικά το καλοκαίρι κατά την περίοδο της ξηρασίας. Το νερό από κλιματιστικά/αφυγραντήρες έχει περίπου ph 5,5, κοντά στην ιδανική τιμή για την απορρόφηση των φυτών. Πρέπει όμως να εισάγεται στο έδαφος τους σε εύλογες ποσότητες, γιατί είναι νερό απαλλαγμένο από χλωρίων, χαλκού και άλλων μετάλλων που μπορεί να περιέχουν οι σωλήνες ύδρευσης.

Ωστόσο, λόγω της έλλειψης ορισμένων στοιχείων, τα φυτά χρειάζονται και το κατάλληλο λίπασμα. Μια καλή λύση θα ήταν η χρήση ισόποσου νερού από τη βρύση και από το κλιματιστικό. Επίσης, δεν απαιτείται υπερβολική ποσότητα νερού για να αποφευχθεί η υπερβολική άρδευση των φυτών. Συνοψίζοντας, μπορούμε να το χρησιμοποιούμε με προσοχή.

Πλύσιμο μπαλκονιού ή αυτοκινήτου

Τέλος, εάν το κλιματιστικό ή ο αφυγραντήρας είναι ανοιχτός για πολλές ώρες, η χρήση του νερού από αυτά για το πλύσιμο στο μπαλκόνι ή στο αυτοκίνητο αποτελεί όχι μόνο οικονομική λύση αλλά και προσφορά στη φροντίδα του περιβάλλοντος.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: