Μην το αφήσετε ποτέ μέσα στο αμάξι, στον καύσωνα: Το αθώο αντικείμενο που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και φωτιά

June 24, 2024

Μην το αφήσετε ποτέ μέσα στο αμάξι, στον καύσωνα: Το αθώο αντικείμενο που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και φωτιά


Διαφ.

Ένα αντικείμενο, που χρησιμοποιούμε καθημερινά, δεν πρέπει να βρίσκεται ποτέ στο αυτοκίνητο μας, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, καθώς μπορεί να βλάψει το όχημα μας, ακόμα και την ασφάλεια μας.

Πρόκειται για τα γυαλιά ηλίου, τα οποία, όταν συνδυάζονται με τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες, μπορούν να προκαλέσουν απροσδόκητα ατυχήματα που δεν μπορούμε να φανταστούμε.

Όπως αναφέρει η Βρετανική εφημερίδα Sun, μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε πέρυσι, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νότιγχαμσαϊρ, δείχνει τι μπορεί να συμβεί αν αφήσουμε τα γυαλιά ηλίου στο αυτοκίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα.

Ελάχιστοι γνωρίζουν για το αντικείμενο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά στο αυτοκίνητο

Η εν λόγω φωτογραφία, που δείχνει ένα καμένο αυτοκίνητο στη Βρετανία, με μία τρύπα στο παρμπρίζ, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, προειδοποιώντας τους οδηγούς για τα αντικείμενα που δεν πρέπει να αφήνουμε στο αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα.

Η αντανάκλαση του αντικειμένου προκάλεσε τη φωτιά στο αυτοκίνητο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νότιγχαμσαϊρ δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Twitter και τη συνόδευσε με τη λεζάντα “Ο ήλιος μπορεί να είναι ισχυρός, αλλά προσοχή, μπορεί να προκαλέσει φωτιά. Η φωτιά προκλήθηκε από γυαλιά ηλίου που είχαν αφεθεί στο ταμπλό. Κρατήστε τα αντικείμενα που προκαλούν αντανάκλαση μακριά από τον ήλιο”.

Πολλοί άνθρωποι έμειναν έκπληκτοι από τη ζημιά που προκλήθηκε από αυτό το αντικείμενο, με έναν χρήστη να σχολιάζει “Δεν γνώριζα αυτό! Ευχαριστώ”, ενώ ένας άλλος έγραψε “Πολύτιμες πληροφορίες, φαίνεται να έχει προκληθεί μεγάλη ζημιά. Ευχαριστώ για την προειδοποίηση, και επίσης για το γεγονός ότι κατασβέσατε τη φωτιά”.

Το αντικείμενο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά στο αυτοκίνητο

Το αντικείμενο που έχουμε όλοι στα σπίτια μας και καταστρέφει το σήμα του wifi με τον πιο ύπoυλo τρόπο

Η σύνδεση στο ίντερνετ μπορεί να επηρεαστεί από ένα αντικείμενο που έχουμε όλοι στο σπίτι μας και αυτό είναι ο καθρέπτης.

Υπάρχουν πολλά οικιακά αντικείμενα και συσκευές που θα μπορούσαν να επηρεάζουν τη σύνδεση στο ίντερνετ, αλλά ένα ύπουλο αντικείμενο, που έχουν όλα τα σπίτια, μπορεί επίσης να συμβάλλει στα προβλήματα με τη σύνδεσή μας.

Γιατί επηρεάζει τη σύνδεση στο ίντερνετ ο καθρέπτης

Κυρίως οι μεγάλοι καθρέφτες τοίχου, μπορούν να επηρεάσουν τη συνδεσιμότητα, καθώς ο καθρέφτης αποτελείται από μια λεπτή μεταλλική επίστρωση, που μπορεί να προκαλέσει παρεμβολές στον διανομέα (hub), σύμφωνα με τη Virgin Media O2.

Η αποκάλυψη έγινε, καθώς μια δημοσκόπηση του παρόχου σε 2.000 ενήλικες, φανερώνει ότι πολλοί από εμάς γνωρίζουμε πού πρέπει και πού δεν πρέπει να τοποθετήσουμε το router, όμως εξακολουθούμε να τα τοποθετούμε εκεί.

Λίγο περισσότεροι από 2 στους 5, παραδέχονται ότι τοποθετούν το router τους δίπλα ή πίσω από την τηλεόρασή τους (41%).

Το 12% υπογράμμισε ότι το αφήνει στο πάτωμα και μερικοί το βάζουν ακόμη και κάτω από το κρεβάτι τους (6%).

Σχεδόν οι μισοί (45%) Βρετανοί είναι πρόθυμοι να αναδιατάξουν το σπίτι τους, προκειμένου να δημιουργήσουν μια πιο ευκρινή διαδρομή για το σήμα Wi-Fi τους.

Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή για τη βελτίωση του Wi-Fi, είναι η δοκιμή οπτικής επαφής. Αν μπορείτε, προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να βλέπετε τον διανομέα σας, στον χώρο του σπιτιού που τον χρειάζεστε περισσότερο. Έτσι, αν ο πιο σημαντικός του σκοπός είναι στο γραφείο, είναι καλύτερα να βρίσκεται τοποθετημένος εκεί.

Ο Gareth Lister, Διευθυντής Συνδεσιμότητας της Virgin Media O2, επεσήμανε ότι «η ευρυζωνικότητα αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι της καθημερινής ζωής. Είτε εργάζεστε από το σπίτι, κάνετε online shopping ή παρακολουθείτε μία σειρά που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε, η συνδεσιμότητα βρίσκεται στην καρδιά των πάντων. Ωστόσο, συχνά παραβλέπουμε το να γνωρίζουμε σε ποιο μέρος πρέπει να τοποθετήσουμε το router».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: