Τάκης Γκιόκας: Το χρυσό ξανθό παιδί του ελληνικού κινηματογράφου που ξέχασαν όλοι, η νέα πορεία & η σημερινή του εικόνα

June 24, 2024

Τάκης Γκιόκας: Το χρυσό ξανθό παιδί του ελληνικού κινηματογράφου που ξέχασαν όλοι, η νέα πορεία & η σημερινή του εικόνα


Διαφ.

Τάκης Γκιόκας: Το παιδί θαύμα του ελληνικού κινηματογράφου αποφάσισε να ακολουθήσει μία τελείως διαφορετική πορεία.

 Το ”χρυσό παιδί” του ελληνικού σινεμά

Το όνομα του Τάκη Γκιόκα μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, αλλά υπήρξε το “χρυσό παιδί” του ελληνικού σινεμά.Παρά το γεγονός ότι έπαιξε σε περίπου 20 αριστουργηματικές ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, ο Τάκης Γκιόκας αποφάσισε να ακολουθήσει μια εντελώς διαφορετική πορεία και να μην ασχοληθεί με την υποκριτική.

Η εξομολόγηση του Τάκη Γκιόκα

«Στον χώρο βρέθηκα μέσω των γονιών μου, συγκεκριμένα από τη μητέρα μου, που διατηρούσε τότε ένα από τα σωματεία κομπάρσων. Από μωρό σχεδόν με έπαιρνε μαζί στο γραφείο της, αλλά και στα γυρίσματα των ταινιών, που πολλές φορές τόσο η ίδια όσο και ο πατέρας μου συμμετείχαν ως κομπάρσοι. Λόγω της εμφάνισής μου (ήμουν ένα ξανθό και χαριτωμένο παιδάκι) μάλλον πρόσεξαν ότι “έγραφα” καλά στην κάμερα και με ζήτησαν σε μια ταινία. Πρέπει να ήταν το 1964 για την ταινία “Αλύγιστη στη ζωή”.

Ο Γκιόκας συνεχίζει λέγοντας: «Για μένα σαν παιδί ήταν ένας παράξενος και ενδιαφέρον χώρος, ακόμα και πίσω από τις κάμερες παρατηρώντας τα ντεκόρ στο στούντιο και τόσα άλλα πράγματα. Ωστόσο, παρά την προβολή και τη θετική αποδοχή από το περιβάλλον μου, οικογενειακό, φιλικό, στο σχολείο κ.λπ., δεν ήταν αρκετό σαν κίνητρο για ν’ αποφασίσω να γίνω επαγγελματίας ηθοποιός. Σίγουρα έπαιξαν αρνητικό ρόλο και οι δυσκολίες που έβλεπα να αντιμετωπίζει η μητέρα μου στον χώρο.

Όμως, το σημαντικότερο είναι ότι από μικρή ηλικία με ενδιέφεραν ιδιαιτέρως η τεχνολογία και οι επιστήμες, κάτι το οποίο και ακολούθησα αργότερα. τα χρόνια που πέρασαν είχα συμμετοχή σε καμιά εικοσαριά ταινίες έως τα 11 μου χρόνια και σε μερικές τηλεοπτικές σειρές. Μετά αποφάσισα ν’ αλλάξω δρόμο, είχα μεγαλώσει κιόλας, ο κινηματογράφος άρχισε σιγά σιγά να δίνει τη θέση του στην τηλεόραση, οπότε σταμάτησα. Πάντως, ήταν όμορφη εποχή και έχω γλυκές αναμνήσεις από τότε, αν και αμυδρές, άλλωστε έχουν περάσει πολλά χρόνια…».

Δείτε πως είναι σήμερα στα 66 του χρόνια:

Το παιδί-θαύμα του Ελληνικού σινεμά: Σπάνια εμφάνιση μετά από χρόνια για τον Τάκη Γκιόκα, πώς είναι σήμερα

Μία σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Τάκης Γκιόκας, ένας «αφανής ήρωας» του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Με αφορμή τη συναυλία αφιέρωμα στον Νίκο Ξανθόπουλο στη Νέα Ιωνία, ο ηθοποιός ήταν εκεί μετά από πρόσκληση που δέχτηκε και έκανε δηλώσεις. «Είχα τη χαρά πρόσφατα, εξαιτίας αυτής της εκδήλωσης, να μιλήσω μετά από 50 χρόνια με τον Βασίλη Καΐλα και πολύ το χάρηκα.

Ο Ξανθόπουλος ήταν ένας άνθρωπος εσωστρεφής, ήταν ο ίδιος εντός και εκτός σκηνής, ήταν αυθεντικός», είπε ο Τάκης Γκιόκας, μεταξύ άλλων, στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθεις με τη Ζήνα».

Δείτε το βίντεο


Πηγή

Διαβάστε επίσης: