Ούτε λευκό, ούτε μακρύ: Καμία δεν τολμά να βάλει το νυφικό που έβαλε η Μάρω Κοντού στον γάμο της 64 χρόνια πριν

June 25, 2024

Ούτε λευκό, ούτε μακρύ: Καμία δεν τολμά να βάλει το νυφικό που έβαλε η Μάρω Κοντού στον γάμο της 64 χρόνια πριν


Διαφ.

H Μάρω Κοντού έχει διαγράψει μία λαμπρή πορεία, τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο, πάνω από 60 χρόνια, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 60 ταινίες και σε 90 και πλέον θεατρικά έργα, ενώ έχει κάνει δύο γάμους.

Ειδικότερα, η ηθοποιός έκανε δύο γάμους,ο πρώτος με τον διευθυντή φωτογραφίας, Αριστείδη Καρύδη Φουκς και ο δεύτερος με τον διαφημιστή Γιώργο Δόξα, γιο του λογοτέχνη και ποιητή Τάκη Δόξα.

Μια φωτογραφία από τον πρώτο της γάμο δημοσίευσε το “Elenas Diary Βlog” στο Instagram, στην οποία φαίνεται η ηθοποιός ντυμένη νύφη, στην εκκλησία, μαζί με τον αγαπημένο της.

Μάλιστα, η λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρει: “Η Μάρω Κοντού την ημέρα του γάμου της με τον Ελληνογερμανό κινηματογραφιστή Αριστείδη Καρύδη-Φουκς (αριστερά), τον Ιανουάριο του 1960: “Πιστεύω ότι ο πιο δυνατός μου έρωτας, που με πόνεσε κιόλας, ήταν με τον Αριστείδη Καρύδη-Φουκς” είχε δηλώσει η ηθοποιός σε συνέντευξη της. Η γνωριμία και ο δρόμος προς το γάμο ήταν επεισοδιακή: “Έκανε μία δήθεν απόπειρα αυτοκτονίας και το έφαγα το παραμυθάκι εγώ κι έτσι παντρευτήκαμε. Η μαμά με είχε φροντίσει με ένα συνοικέσιο με έναν εφοπλιστή και μην έχοντας ακόμη ούτε ερωτευτεί είπα ναι. Στο τελευταίο γύρισμα γίνεται ένα τραπέζι από την παραγωγή, είμαστε όλοι και είναι απέναντί μου ο Καρύδης και μου πετάει σποράκια από πεπόνι.

Η Μάρω Κοντού βίωσε την απιστία από τον πρώτο της σύζυγο

Απαντάω κι εγώ με τα σποράκια και μετά σταματάει, δεν μου δίνει σημασία. Έρχεται στο αυτί μου και μου λέει “εγώ με αρραβωνιασμένες δεν φλερτάρω. Και όπως δεν τον θέλω καθόλου αυτόν που έχω αρραβωνιαστεί, κι εκείνο το βράδυ έγινε ηλεκτρισμός, κάνω έτσι εγώ, πετάω τη βέρα, δίπλα η θάλασσα, και λέω “τώρα δεν είμαι”. Αυτό ήταν!” Ο γάμος όμως δεν κράτησε. “Στα 7 χρόνια ο άντρας μου άρχισε να ξενοβλέπει, εγώ το μυρίστηκα και δεν μου άρεσε. Το κερατάκι μου το έχω φάει. Και νομίζω ότι είναι δεδομένο. Το άλλο πρόσωπο ήταν πολύ διάσημο, αλλά δεν ήταν αυτή η αιτία. Πρώτα είχαμε χαθεί και μετά έγινε αυτή η συνάντηση της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον άντρα μου, που ήταν μόνοι τους επί 40 μέρες και γύριζαν μια ταινία. Ήταν η στιγμή να το διαλύσουμε. Βγάλτε το πια αυτό που το μασάνε σε κάθε συνέντευξη. “Χώρισες γιατί στον πήρε η Αλίκη”. Καμία γυναίκα δεν παίρνει κανέναν άντρα από κανένα σπίτι, όταν ήδη το σπίτι δεν είναι έτοιμο να διαλυθεί”.

Η σπάνια φωτογραφία από τον πρώτο γάμο της Μάρως Κοντού

«Ήταν βάσανο, καθόλου ειλικρής»: Η Μάρω Κοντού σπάει τη σιωπή της για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, 28 χρόνια μετά

Η Μάρω Κοντού βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16/2 καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» και μέσα σε όλα μίλησε για τη συνεργασία της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, και την εικόνα που η ίδια έχει για εκείνη.

Χαρακτηριστικά η Μάρω Κοντού ανέφερε πως η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήθελε να είναι μια άλλη στην προσπάθειά της να διαχειριστεί τον μύθο του «λαϊκού ειδώλου».

«Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν κάναμε παρέα, μια ταινία κάναμε μόνο μαζί. Δεν είχαμε κάποια επαφή. Νομίζω ότι η Αλίκη δεν ήταν ποτέ ειλικρινής με τον εαυτό της και αυτό το έπιανες σε μια συνεργασία. Ήθελε να είναι μια άλλη, κι αυτό πρέπει να ήταν βάσανο για εκείνη. Εγώ τα έβλεπα τα πράγματα απ΄ έξω, ιδιαίτερα τώρα που μεγάλωσα τα βλέπω τελείως απ’ έξω.

Νομίζω ήταν βασανιστήριο για την Αλίκη το ότι συνέβη να γίνει το λαϊκό είδωλο που έγινε. Πρέπει να έχει μεγάλο βάρος αυτό. Δε φοβόμουν να γίνω το λαϊκό είδωλο, δε το ήθελα, δε με ενδιέφερε, Ήρθανε προχθές δυο κορίτσια σε ένα εστιατόριο να βγάλουμε μια φωτογραφία, με ένα ύφος, με έβλεπαν σαν Θεό, μου ήρθε να γελάσω. Τις καταλάβαινα, αλλά λέω, “κρίμα”, κρίμα γι’ αυτές» ανέφερε η Μάρω Κοντού.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: