Πλοίο “καρφώθηκε” στο λιμάνι κατά τη διάρκεια της πρόσδεσης: Πέντε τραυματίες στο νοσοκομείο

June 30, 2024

Πλοίο “καρφώθηκε” στο λιμάνι κατά τη διάρκεια της πρόσδεσης: Πέντε τραυματίες στο νοσοκομείο


Διαφ.

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Κυριακής 30/6  στο λιμάνι της Φολεγάνδρου, καθώς το πλοίο Σαονησος προσέκρουσε στο φανάρι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επιβάτες.

Ισχυροί άνεμοι «κάρφωσαν» το πλοίο με τους συνολικά 53 επιβαίνοντες στο φανάρι του λιμανιού κατά τη διάρκεια της πρόσδεσης

Συγκεκριμένα πλοίο το οποίο ξεκίνησε από το λιμάνι της Σύρου και πέρασε από Πάρο, Νάξο, Ιο, Σίκινο, ενώ ήταν προγραμματισμένο μετά τη Φολέγανδρο να πάει σε Θηρασιά, Θήρα και Ανάφη, προσέκρουσε στο φανάρι του λιμανιού κατά τη διαδικασία της πρόσδεσης καθώς επικρατούσαν συνθήκες 7-8 μποφόρ.

Στο πλοίο επέβαιναν 53 άτομα από τους οποίους τα 29 ήταν μέλη του πληρώματος.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν 5 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους τραυματίες δύο είναι μέλη του πληρώματος και τρεις είναι επιβάτες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση αεροδιακομιδης από το ΕΚΑΒ για τους 5 τραυματίες που επέβαιναν στο πλοίο Σαόνησος κατά την πρόσκρουση του στο λιμάνι της Φολεγάνδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ελικόπτερο super puma βρίσκεται ήδη στο νησί, για να παραλάβει τους 3 πρώτους τραυματίες και να τους διακομίσει στο νοσοκομείο Σαντορίνης. Στη συνέχεια θα επιστρέψει για να παραλάβει και τους άλλους δυο. Στη Σαντορίνη, θα υποβληθούν σε απεικονιστικες εξετάσεις, κάτι που δεν μπορεί να γίνει στη Φολεγάνδρο, και μετά σύμφωνα με τον σχεδιασμό, και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, άλλο αεροσκάφος πιθανόν Σινουκ, θα τους παραλάβει από τη Σαντορίνη για την Αθήνα.

Χαλαροί νεαροί χάνουν το πλοίο για Πάρο μπροστά στη κάμερα και η επική αντίδραση τους είναι το βίντεο της χρονιάς

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και αρκετοί επέλεξαν να περάσουν τις ημέρες ξεκούρασης σε κάποιο νησιωτικό προορισμό. Δυστυχώς όμως για τους νεαρούς παρακάτω η εμπειρία τους δεν είναι τόσο ευχάριστη καθώς έχασαν το πλοίο τους για μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Νεαροί έχασαν το πλοίο για Πάρο βλέποντας την μπουκαπόρτα να κλείνει μπροστά τους

Τους 2 νεαρούς τους εντόπισε η κάμερα του Open που έκανε ρεπορτάζ στο λιμάνι του Πειραιά,  την ώρα που ενώ έψαχναν το πλοίο για Πάρο η μπουκαπόρτα του πλοίου έκλεινε.

Ο δημοσιογράφος του  Open και της εκπομπής «Τώρα Μαζί» όταν εντόπισε τους 2 νεαρούς τους ρώτησε «παιδιά, πού πάτε;» για να απαντήσουν «Πάρο». Με τον δημοσιογράφο να τους μεταφέρει τα δυσάρεστα δείχνοντας τους το πλοίο λέγοντας «δεν θα το προλάβετε φεύγει» Τότε, ο ένας από τους δύο ρώτησε «Αυτό είναι;».

Η επική στιγμή που μας χάρισαν

12 μαγικοί προορισμοί της Ελλάδας για ένα υπέροχο τριήμερο με χαμηλό κόσμος που δεν χρειάζονται πλοίο για να πας

Η Ελλάδα σημειώνει σημαντική αύξηση στην κατάταξη του Top 10 της αεροπορικής κίνησης στην Ευρώπη, κάτι που ενισχύει τις προβλέψεις για την υπέρβαση του περσινού ρεκόρ.

Το πρόσφατο “κανόνι” της FTI προκάλεσε ανησυχία, όχι τόσο λόγω των άμεσων επιπτώσεων – οι οποίες θεωρούνται ελέγξιμες από τους εμπλεκόμενους φορείς – αλλά διότι επιβεβαίωσε την ευθραυστία των ισορροπιών μετά την πανδημία. Παρ’ όλα αυτά, οι έρευνες συμφωνούν ότι ο τουρισμός παγκοσμίως ανακάμπτει στα επίπεδα προ της κρίσης, κάτι που η Ελλάδα κατάφερε ήδη από το 2023.

Συνεχής Αύξηση στην Αεροπορική Κίνηση της Ελλάδας και Τουριστικά Σενάρια για το Καλοκαίρι

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κατά το πρώτο τρίμηνο, σε όλα τα 39 αεροδρόμια της χώρας, σημειώθηκε αύξηση 6,4% στις άφιξεις και αναχωρήσεις εσωτερικών και διεθνών πτήσεων. Οι πιο πρόσφατες μετρήσεις του Eurocontrol επιβεβαιώνουν όχι μόνο την ανοδική τάση καθώς εισέρχονται στη “καρδιά” του καλοκαιριού, αλλά και το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην 7η θέση όσον αφορά τον μέσο ημερήσιο αριθμό πτήσεων. Αυτό που την διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους, συμπεριλαμβανομένων των ανταγωνιστών, είναι ότι η απόδοσή της είναι κατά 19% υψηλότερη από την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Ένα από τα σημεία εστίασης είναι η εσωτερική τουριστική κίνηση, και χωρίς αμφιβολία το αυξανόμενο κόστος των ακτοπλοϊκών μεταφορών (κατά περίπου 40%) και των διανυκτερεύσεων αποτελεί λόγο ανησυχίας. Ωστόσο, οι υψηλές επιβαρύνσεις κατά τις ημέρες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς θεωρούνται ένδειξη θετικών επιδόσεων και κατά τους ερχόμενους καλοκαιρινούς μήνες. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που πλησιάζει, θα δείξει εάν οι Έλληνες θα διατηρήσουν το ενδιαφέρον τους ή θα αναμένουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές για να επιλέξουν τον τουρισμό.

Στα θετικά στοιχεία της χρονικής συγκυρίας συμπεριλαμβάνεται η μείωση της τιμής των καυσίμων, η οποία επιτρέπει πιο οικονομικές οδικές εξορμήσεις προς κοντινούς ή απομακρυσμένους προορισμούς. Μετά από μήνες όπου η μέση τιμή υπερέβαινε τα 2 ευρώ σε πολλούς νομούς της χώρας, η τιμή παραμένει σε αυτά τα επίπεδα μόνο στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ σε εθνικό επίπεδο κυμαίνεται στα 1,90 ευρώ.

Με βάση το Pricefox, παρέχονται τα έξοδα εκδρομών σε παραθαλάσσιους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων και της διαμονής.

Κόστος Εξόρμησης με αφετηρία την Αθήνα:

Πόρτο Χέλι

Το Πόρτο Χέλι αποτελεί έναν προσφιλή προορισμό, ιδανικό για μια ήρεμη απόδραση δίπλα στη θάλασσα. Το κόστος για την καύσιμη ύλη και τα διόδια ανέρχεται στα 29€ ανά διαδρομή, ενώ η τιμή της διαμονής για το διάστημα από 21 έως 24 Ιουνίου φτάνει τα 320€. Έτσι, η συνολική δαπάνη για το τριήμερο ανέρχεται σε 378€, δηλαδή 189€ ανά άτομο.

Ερέτρια

Η Ερέτρια αποτελεί μια οικονομική επιλογή για όσους αναζητούν μια κοντινή απόδραση από την Αττική. Με έξοδα μετακίνησης 17€ ανά διαδρομή και δαπάνες διαμονής 230€, η συνολική κόστος ανέρχεται σε 264€, ή 132€ ανά άτομο.

Πάργα

Για εκείνους που επιθυμούν να ανακαλύψουν τα εντυπωσιακά τοπία της Ηπείρου, η Πάργα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Το κόστος μετακίνησης ανέρχεται στα 95€ ανά διαδρομή, ενώ η διαμονή κοστίζει 221€, κάτι που οδηγεί σε ένα συνολικό έξοδο 411€ για το τριήμερο, ή 205,5€ ανά άτομο.

Άφησσος

Η Άφησσος, που βρίσκεται στον Παγασητικό Κόλπο, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ήρεμες διακοπές που συνδυάζουν το βουνό και τη θάλασσα. Το κόστος μετακίνησης είναι 70€ ανά διαδρομή, ενώ η διαμονή στον προορισμό ανέρχεται σε 163€. Ολοκληρώνοντας, το συνολικό κόστος για ένα τριήμερο είναι 303€, ή 151,5€ ανά άτομο.

Γύθειο

Το Γύθειο στη Λακωνία αποτελεί επίσης μια εξαιρετική επιλογή. Με το κόστος μετακίνησης να φτάνει τα 55€ ανά διαδρομή και τη διαμονή να ανέρχεται στα 260€, το συνολικό κόστος φτάνει τα 370€, ή 185€ ανά άτομο.

Ζαχάρω

Η Ζαχάρω, γνωστή για την εκπληκτική παραλία της, αποτελεί μια σχετικά προσιτή επιλογή για ένα τριήμερο ταξίδι. Το κόστος μετακίνησης ανέρχεται στα 50€ ανά διαδρομή και η διαμονή στα 217€, με συνολικό κόστος 317€, ή 158,5€ ανά άτομο.

Λευκάδα

Η Λευκάδα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο Ιόνιο Πέλαγος. Με το κόστος μετακίνησης να φτάνει τα 85€ ανά διαδρομή και τη διαμονή να ανέρχεται στα 230€, η συνολική δαπάνη ανέρχεται στα 400€, ή 200€ ανά άτομο.

Κόστος εξόρμησης με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη

Άφυτος (Χαλκιδική)

Η Άφυτος στη Χαλκιδική αποτελεί μια πολυπόθητη επιλογή για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, καθώς και για επισκέπτες από άλλες περιοχές. Το κόστος μετακίνησης ανέρχεται σε 12€ ανά διαδρομή, ενώ η διαμονή φτάνει τα 260€. Συνολικά, το τριήμερο κοστίζει 284€, ή 142€ ανά άτομο.

Νέος Μαρμαράς (Χαλκιδική)

Ο Νέος Μαρμαράς στη Χαλκιδική ανήκει στους προσιτούς προορισμούς, με κόστος μετακίνησης 17€ ανά διαδρομή και διαμονή που φτάνει τα 155€. Η συνολική δαπάνη φτάνει τα 189€, ή 94,5€ ανά άτομο.

Καβάλα

Η Καβάλα προσφέρει μια ιδανική εμπειρία που συνδυάζει τις θάλασσες και τα πολιτιστικά αξιοθέατα. Τα έξοδα μετακίνησης είναι 28€ ανά διαδρομή και η διαμονή φτάνει τα 137€, με συνολικό κόστος 193€, ή 96,5€ ανά άτομο.

Πλαταμώνας

Ο Πλαταμώνας, με το διάσημο κάστρο του, είναι εύκολα προσβάσιμος από τη Θεσσαλονίκη. Τα έξοδα μετακίνησης φτάνουν τα 22€ ανά διαδρομή και η διαμονή στα 149€. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 193€, ή 96,5€ ανά άτομο.

Σύβοτα

Τα Σύβοτα, με τα γαλάζια νερά του Ιονίου, αποτελούν έναν από τους δημοφιλείς προορισμούς. Με κόστος μετακίνησης 60€ ανά διαδρομή και διαμονή στα 173€, το συνολικό κόστος για ένα τριήμερο στα Σύβοτα ανέρχεται στα 293€, ή 146,5€ ανά άτομο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: