“Είμαι άστεγος θέλουν να με τελειώσουν”: Κραυγές φόβου για τη ζωή του έστειλε ο Γιώργος Σταυρόπουλος – Ποιοι τον απειλούν

July 10, 2024

“Είμαι άστεγος θέλουν να με τελειώσουν”: Κραυγές φόβου για τη ζωή του έστειλε ο Γιώργος Σταυρόπουλος – Ποιοι τον απειλούν


Διαφ.

O Γιώργος Σταυρόπουλος σε συνέντευξή του στην Espresso, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που βιώνει στην Ξάνθη, καθώς δέχεται απειλές και επιθέσεις από ομάδα Ρομά στην περιοχή που ζει.

Άστεγος ο Γιώργος Σταυρόπουλος

Όπως υπογράμμισε ο ηθοποιός «με θέλουν νεκρό. Μου έκαψαν το σπίτι στην Ξάνθη, με σκοπό να μου το καταπατήσουν και όλο το κτήμα των 10 στρεμμάτων. Έριξαν μολότοφ στη σκεπή και μέσα σε λίγα λεπτά, το μοναδικό ακίνητο που είχα, κάηκε. Έχω κάνει μηνύσεις σε συγκεκριμένους Ρομά και εδώ και δύο χρόνια, ζω έναν εφιάλτη με απειλές και ξυλοδαρμούς. Είμαι άστεγος και περιμένω πότε θα με αποτελειώσουν».

Ο 80χρονος πήρε την απόφαση, πριν τρία χρόνια, να πουλήσει το κτήμα του στην Ξάνθη και να έρθει στην Αθήνα, με τη συγκεκριμένη έκταση να θεωρείται «φιλέτο» για την περιοχή, διότι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χωριά.

Έκαψαν το σπίτι του Γιώργου Σταυρόπουλου

Όπως επεσήμανε ο Γιώργος Σταυρόπουλος «το 2021 βρέθηκε ένας αγοραστής για το κτήμα, εξάλλου ήθελα και εγώ να έχω λίγα χρήματα. Η τιμή που το έβαλα ήταν 300.000 ευρώ. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος οικοπεδοφάγος Ρομά, ο οποίος ενδιαφέρθηκε. Μου έδωσε αρχικά 40.000 ευρώ ως προκαταβολή, ωστόσο είχε άλλα σχέδια. Άρχισε να πουλάει το κτήμα μου σε άλλους Ρομά, χωρίς να το γνωρίζω εγώ. Από κάθε στρέμμα έβγαζε 5 οικόπεδα. Πήγαιναν να χτίσουν και φυσικά δεν μπορούσαν, δεν υπήρχαν χαρτιά και τους έλεγε “υπομονή θα πεθάνει ο γέρος”».

Και συμπλήρωσε «όταν την περασμένη Τρίτη, μου έριξαν μολότοφ πάνω στη στέγη του σπιτιού μου, πίστεψα ότι έφτασε το τέλος μου. Βγήκα την τελευταία στιγμή από το σπίτι. Ήρθε η πυροσβεστική και βρήκε 3 μολότοφ, έκανα μήνυση και ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη. Η αστυνομία φοβάται και η ίδια τους Ρομά. Κάθε φορά που γίνεται μια επιχείρηση, πηγαίνουν έξω από τα δικαστήρια και κάνουν συγκέντρωση. Είμαι πλέον άστεγος, φοβάμαι να βγω έξω τα βράδια».

«Ή θα ξεβρωμίσουμε ή θα χολεριάσουμε»: Δήμαρχος πήρε μάνικα και καταβρέχει τσαντίρια που έστησαν Ρομά σε πλατεία

Ο Δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκος, κατέβρεξε με μάνικα τα προσωπικά είδη μίας Ρομά οικογένειας και δημοσίευσε σχετικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να τους απομακρύνει από το σημείο, όπου φέρεται να είχαν στήσει σκηνές.

Μάλιστα, το εν λόγω βίντεο συνόδευσε με τη λεζάντα «ή ξεβρωμίσουμε ή θα χολεριάσουμε», κρατώντας τη μάνικα στο χέρι.

Ο διάλογος που είχε ο Δήμαρχος Περάματος με τη γυναίκα Ρομά

– «Τι κάναμε;» διερωτάται η γυναίκα.

– «Τι κάνατε; Τι είναι αυτά ρε; Στήσατε τσαντίρια ρε; Ποιανού είναι αυτά; Φέρτε εδώ την κάνουλα», απαντά ο δήμαρχος.

– «Για όνομα… Γιατί κάνετε έτσι; Άνθρωποι είμαστε».

– «Στο σπίτι σας, στον χώρο σας, στον δήμο σας, τι είναι αυτά ρε;».

– «Άμα πάθουνε τίποτα τα μωρά…».

– «Θα σου πω εγώ τι θα πάθουν τα μωρά. Σε ίδρυμα σήμερα τα μωρά και εσύ στη μπουζουρού. Αυτό δεν είναι για μωρά, είναι για γουρούνια» αναφέρει ο Γιάννης Λαγουδάκος.

Ο Δήμαρχος Περάματος κατέβρεξε Ρομά


Πηγή

Διαβάστε επίσης: