“Κλαίει” όλο το νησί: Νεκρoς μέσα στο γραφείο του πασίγνωστος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης μεγάλων ξενοδοχείων

July 10, 2024
Όλο το νησί ανακατεύεται από τον θάνατο του διάσημου επιχειρηματία και ιδιοκτήτη μεγάλων ξενοδοχείων, που βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του.

Κλαίει όλο το νησί: Νεκρoς μέσα στο γραφείο του πασίγνωστος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης μεγάλων ξενοδοχείων


Διαφ.

Ένας ξενοδόχος, στη Φολέγανδρο, έδωσε τέλος στη ζωή του, χθες, Δευτέρα, το απόγευμα, στρέφοντας το όπλο στον εαυτό του και τραβώντας τη σκανδάλη, μέσα στο γραφείο του.

Ο ξενοδόχος φαίνεται πως είχε οικονομικά προβλήματα

Τα αίτια που οδήγησαν τον επιχειρηματία στο απονενοημένο διάβημα φαίνεται να σχετίζονται με τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, το τελευταίο διάστημα.

Ο αυτόχειρας, που διέθετε τρία ξενοδοχεία στη Φολέγανδρο, εκ των οποίων ένα ήταν το μεγαλύτερο του νησιού, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, μέσα στο γραφείο του, σε ένα από τα ξενοδοχεία του.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι, ο άτυχος άνδρας κλείστηκε στο γραφείο του, έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του και πάτησε τη σκανδάλη. Οι συνεργάτες του, ακούγοντας τον κρότο από τον πυροβολισμό και ανησυχώντας για την απουσία του, έψαξαν να τον βρουν και τελικά τον εντόπισαν νεκρό.

Οι επιχειρηματικές του κινήσεις και τα ανοίγματα στις επιχειρήσεις, του είχαν δημιουργήσει σημαντική οικονομική πίεση, την οποία φαίνεται πως δεν μπόρεσε να διαχειριστεί.

Η είδηση της αυτοκτονίας έχει σκορπίσει θλίψη στην τοπική κοινωνία του νησιού, με κάτοικους και οι επαγγελματίες να μην μπορούν να πιστέψουν ότι ο άνθρωπος αυτός οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη.

Ξενοδόχος

Βαρύ πένθος για την οικογένεια του ξενοδόχου

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσουν τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος, ενώ η οικογένεια του θύματος βρίσκεται σε βαρύ πένθος, προσπαθώντας να διαχειριστεί την απώλεια.

Πάγωσαν μόλις είδαν ότι η Ντία Καψή είναι νεκρή: Πέθανε η γνωστή ξενοδόχος, θρήνος στον Ελληνικό τουρισμό

Στη θλίψη βύθισε τον χώρο του ελληνικού τουρισμού η είδηση ότι η γνωστή ξενοδόχος, Ντία Καψή, άφησε την τελευταία της πνοή.

Δεύτερη γενιά ξενοδόχων, σφράγισε με το έργο της την ανάπτυξη του τουρισμού πολυτελείας στη χώρα μας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στην Κρήτη και τη Ρόδο.

Οι γονείς της, Θάνος και Μαρίκα, δημιούργησαν κατά τη δεκαετία του ’60 την πρώτη ουσιαστικά ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ελλάδα, την οποία μοίρασαν στις δύο κόρες τους Ντία και Λένα, με την πρώτη να κρατά τα resorts στην Αγία Πελαγία στο Ηράκλειο και στην Ιξιά της Ρόδου και τη δεύτερη να διαχειρίζεται τα ξενοδοχεία στην πόλη του Ηρακλείου και στη Θεσσαλονίκη.

Ντία

Η Ντία Καψή έμεινε στο τιμόνι του ομίλου ΚΑΨΗΣ που είχε στην κατοχή του τα Capsis Agia Pelagia και Capsis Rodos, για πολλά χρόνια. Το ξενοδοχείο στην Αγία Πελαγία, μετά από μεγάλη ανακαίνιση, σταμάτησε να λειτουργεί ως συνεδριακό ξενοδοχείο και μεταμορφώθηκε σε resort πολυτελείας με το όνομα Out of the Blue Capsis Elite Resort.

Υπέρογκα χρέη σε τράπεζες και δημόσιο, είχαν ως αποτέλεσμα την τελευταία δεκαετία να χαθούν και οι δύο μονάδες. Το ξενοδοχείο της Ρόδου πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία Νικόλαου Κούτρα, ενώ η μονάδα της Κρήτης ανήκει πλέον στο αμερικανικό fund της Hines.

H κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη 28/12 στις 11.00 πμ στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους στην Αθήνα. Η Ντία Καψή ήταν μητέρα τριών κοριτσιών.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: