ΕΦΚΑ το μεγαλείο σου: Έγκυος γυναίκα έκανε αίτηση για επίδομα και της έριξαν άκυρο γιατί της ανακοίνωσαν πως είναι… άντρας

July 10, 2024

ΕΦΚΑ το μεγαλείο σου: Έγκυος γυναίκα έκανε αίτηση για επίδομα και της έριξαν άκυρο γιατί της ανακοίνωσαν πως είναι… άντρας


Διαφ.

Μία έγκυος έκανε αίτηση στον ΕΦΚΑ προκειμένου να λάβει ένα επίδομα και το σύστημα της έβγαλε ότι είναι άνδρας.

Η καταγγελία της εγκύου για το σύστημα του ΕΦΚΑ

Ειδικότερα, η Μαρία Πιτσιδήμου κατήγγειλε στον ΣΚΑΙ ότι «για τον ΕΦΚΑ είμαι άντρας. Μου είπαν πως θα πρέπει να πάω με το πιστοποιητικό γέννησης από κοντά».

Καταγγελία εγκύου για τον ΕΦΚΑ

Η έγκυος πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι άνδρας

Εξηγώντας πως ανακάλυψε ότι ο ΕΦΚΑ την έχει καταχωρημένη ως άνδρα, η εγκυμονούσα επεσήμανε «μου έβγαλε αυτοματοποιημένο μήνυμα στην πλατφόρμα maternity, το όποιο έγραφε πως το επίδομα αφορά πολίτες γυναικείου φύλου».

24χρονη έγκυος στην Κόρινθο δεν προλαβαίνει να μπει στο μαιευτήριο και γεννάει στο πάρκινγκ της κλινικής

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα γεννάει έξω από το νοσοκομείο επειδή δεν προλαβαίνει να φτάσει εγκαίρως και να περάσει το κατώφλι. Συνέβη στο νοσοκομείο Κορίνθου όπου μια νεαρή γυναίκα  είχε μια έκτακτη περίπτωση γέννας στο προαύλιο.

24χρονη δεν πρόλαβε και γέννησε στο προαύλιο του νοσοκομείου

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο Loutrakiblog.gr, μια έγκυος γυναίκα 24 ετών από τους Αγίους Θεοδώρους αισθάνθηκε πόνους ενώ βρισκόταν στο σπίτι της. Ο σύζυγός της τη μετέφερε στο νοσοκομείο, αλλά πριν προλάβει να κατέβει από το αυτοκίνητο, γέννησε το δεύτερο παιδί της.

Γρήγορα έσπευσαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές να βοηθήσουν τη νεαρή γυναίκα και τον σύζυγό της, που ήταν σε απόγνωση. Η 24χρονη και το μωρό μεταφέρθηκαν απευθείας στο χειρουργείο, όπου αφαιρέθηκε ο πλακούντας. Και η μητέρα και το μωρό είναι πλέον υγιείς και ευτυχισμένοι!


Πηγή

Διαβάστε επίσης: