Σοκάρει η Βάνα Μπάρμπα: «Μακάρι να σβήσουμε τη λέξη καρκίνος δίπλα από το όνομά μου, το λάθος ήταν δικό μου γιατί…»

July 10, 2024

Σοκάρει η Βάνα Μπάρμπα: «Μακάρι να σβήσουμε τη λέξη καρκίνος δίπλα από το όνομά μου, το λάθος ήταν δικό μου γιατί…»


Διαφ.

Η Βάνα Μπάρμπα ανέφερε σε συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ! τα προβλήματα υγείας της τα τελευταία χρόνια και τους λόγους πίσω από την επιλογή της να μην τα συζητά δημοσίως. Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι υφίσταται θεραπεία ανοσοθεραπείας, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της θεραπευτικής διαδικασίας για την αντιμετώπιση της υγείας της.

– Ξέρεις ποια λέξη βγαίνει πρώτη δίπλα από το όνομά σου στο Google; «Καρκίνος».

«Δεν το πιστεύω!»

– Πρόσφατα αποκάλυψες ότι υποβάλλεσαι σε ανοσοθεραπεία

«Αυτές τις μέρες έχω να κάνω μία ακόμα αναγνωριστική επέμβαση για να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκομαι, δεν θέλω να δίνω περισσότερες λεπτομέρειες για να μην τρομάζουν οι άνθρωποι δίπλα μου. Πέρασα δύσκολα, αλλά το λάθος ήταν δικό μου. Εγώ δεν πήγαινα στους γιατρούς. Όταν δεν κάνεις πρόληψη επειδή έχεις φοβία, δεν σου φταίει μετά κανείς. Και στο τέλος τα πράγματα έγιναν σμπαράλια»

– Φοβάσαι για τη ζωή σου;

«Όχι, δεν φοβάμαι. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να έχω τακτοποιήσει το παιδί μου. Δεν με ενδιαφέρει αν θα πάθω κάτι, απλά θέλω να είμαι κοντά στο παιδί, να μπορώ να το στηρίξω. Αυτό το πλάσμα το αγαπάω όσο τίποτα στη ζωή μου, όπως κάθε μητέρα. Για το παιδί μου θέλω να είμαι καλά».

– Πόσο καιρό ταλαιπωρείσαι;

«Είναι τώρα τρία χρόνια, τέσσερα. Αλλά μέσα σε αυτό το διάστημα έχασα τους δικούς μου ανθρώπους, πρώτα την αδελφή μου, μετά τη μάνα μου, οπότε δεν είχα ούτε τον χρόνο ούτε τη διάθεση ούτε το κουράγιο να ψαχτώ. Τώρα πρέπει να κάνω και αυτή την επέμβαση, σύντομα θα ξέρουμε πού βρισκόμαστε, ελπίζω να πάνε όλα καλά. Μακάρι να σβήσουμε και τη λέξη “καρκίνος” δίπλα από το όνομά μου».

«Αυτές τις μέρες, έχω να κάνω μία ακόμα αναγνωριστική επέμβαση για να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκομαι. Δεν θέλω να δίνω περισσότερες λεπτομέρειες για να μην τρομάζουν οι άνθρωποι δίπλα μου. Πέρασα δύσκολα, αλλά το λάθος ήταν δικό μου. Εγώ δεν πήγαινα στους γιατρούς. Όταν δεν κάνεις πρόληψη επειδή έχεις φοβία, δεν σου φταίει μετά κανείς. Και στο τέλος τα πράγματα έγιναν σμπαράλια», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια, δεν νιώθει φόβο για το θάνατο ή τυχόν ασθένειες που μπορεί να αντιμετωπίσει. Αυτό που την τρομάζει, ωστόσο, είναι η σκέψη του να μην έχει κανονίσει κατάλληλα την περίθαλψη του παιδιού της.

«Δεν φοβάμαι. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να έχω τακτοποιήσει το παιδί μου. Δεν με ενδιαφέρει αν θα πάθω κάτι, απλά θέλω να είμαι κοντά στο παιδί, να μπορώ να το στηρίξω. Αυτό το πλάσμα το αγαπάω όσο τίποτα στη ζωή μου, όπως κάθε μητέρα. Για το παιδί μου θέλω να είμαι καλά», εξήγησε.

Τέλος, αποκάλυψε πόσο καιρό ταλαιπωρείται με την υγεία της. «Είναι τώρα τρία χρόνια, τέσσερα. Αλλά μέσα σε αυτό το διάστημα, έχασα τους δικούς μου ανθρώπους, πρώτα την αδερφή μου, μετά τη μάνα μου, οπότε δεν είχα ούτε τον χρόνο, ούτε τη διάθεση, ούτε το κουράγιο να ψαχτώ. Τώρα πρέπει να κάνω κι αυτή την επέμβαση. Σύντομα θα ξέρουμε πού βρισκόμαστε. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Μακάρι να σβήσουμε και τη λέξη “καρκίνος” δίπλα από το όνομά μου», είπε κλείνοντας.

Οι δηλώσεις της Μπάρμπα σε τηλεοπτικές εκπομπές:

Αναφορικά με τις θεραπείες που ακολουθεί, η ηθοποιός σε συνέντευξη που έδωσε πριν έναν μήνα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» είχε δηλώσει: «Είμαι καλύτερα με τις ανοσοθεραπείες και όλα, πάω καλύτερα» χωρίς, ωστόσο, να πει περισσότερα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Στην ίδια συνέντευξη η Βάνα Μπάρμπα είχε μιλήσει για τη μητέρα της και την άνοια που αντιμετώπιζε. Η μητέρα της ηθοποιού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών και η ηθοποιός ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τον θάνατό της, αλλά προετοιμασμένη, καθώς ήταν μακροχρόνιο το πρόβλημα. Όπως είχε αναφέρει πριν τον θάνατό της: «Ζω δύσκολα την τελευταία πενταετία. Έχασα την αδελφή μου, χάνω τη μητέρα μου τώρα μέρα με τη μέρα. Έχει άνοια. Δυστυχώς είναι αυτή η αρρώστια που έχουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας. Βλέπεις ο άνθρωπός σου δεν μπορεί να σε δει, να σε καταλάβει, δεν μπορείς να τον βοηθήσεις. Το μυαλό παίζει παιχνίδια, είναι απίστευτο. Μετά εγκαταλείπεται. Ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μας είναι η μητέρα μας. Η κατάστασή της είναι δύσκολη, μετράμε μέρες. Είμαι έτοιμη γιατί 8 μήνες πηγαινοέρχομαι. Είναι δύσκολο και για τον πατέρα μου, την οικογένεια μας».

Η Βάνα Μπάρμπα μίλησε για πρώτη φορά για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, τον Οκτώβριο του 2023, στην εκπομπή «Πρωινό», σχολιάζοντας πως εκείνο το καλοκαίρι, ήταν το χειρότερο της ζωής της. Η ηθοποιός είχε πει τότε: «Όλα πάνε καλά και η ανοσοθεραπεία μας και όλα τα θέματα μας και τώρα πια μπορεί και εγώ να ξαναβγώ στη δουλειά» και είχε προσθέσει: «Θέλω να δώσω και γω μια ελπίδα και χαρά στους ανθρώπους που όταν τα αποτελέσματα τους δεν είναι καλά… πρέπει να παίρνουμε δύναμη να μην πέφτουμε κάτω και να αγωνιζόμαστε. Ήταν ένα είδος δειλίας αυτό που κάνουμε συνήθως είναι να λέμε ότι μας ψάξουμε θα βρουν κάτι».

Κλείνοντας τη συνέντευξή της τότε, η Βάνα Μπάρμπα είχε τονίσει τα εξής: «Μπορώ να πω ότι το καλοκαίρι ήταν το πιο δύσκολο της ζωής μου γιατί είχα και από την οικογένειά μου σοβαρό χτύπημα που δεν το άντεξα τόσο έχασα την αδερφή μου από την επάρατη νόσο μετά και εγώ κλείστηκα. Ήταν ένα μάθημα ζωής εν ολίγοις, όπου δεν έχουμε το δικαίωμα να πέφτουμε γιατί έχουμε τα παιδιά, έχουμε εμάς. Πέρασα μία εποχή, ένα σκοτάδι».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: