
Νύχτα κόλαση στο Λασίθι: Τεράστια ανεξέλεγκτη η φωτιά – Εκκενώνονται οικισμοί – Σκάφη απομακρύνουν κόσμο – Απειλούνται και ξενοδοχεία
Μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (2/7) σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Αχλιά Λασιθίου Κρήτης. Λίγο πριν τις 20:30 εστάλη νέο μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στις περιοχές: Αγία Φωτιά, Αχλιά, Γαλήνη, Φέρμα και Κουτσουνάρι να απομακρυνθούν προς Ιεράπετρα.
Αυτή τη στιγμή η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα, με τους καπνούς να έχουν σκεπάσει την περιοχή και την παραλία κοντά στον Μακρύ Γυαλό. Από την πυρκαγιά έχουν καεί σπίτια, ενώ απειλούνται και ξενοδοχεία.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ αρκετός κόσμος που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην παραλία απομακρύνθηκε από το σημείο με βάρκες.
Παράλληλα, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς στο σημείο επιχειρούν 145 πυροσβέστες, με 8 ομάδες πεζοπόρων και 25 οχήματα, ενώ 2 ελικόπτερα κάνουν ρίψεις νερού μέχρι και το τελευταίο φως της μέρας.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
????#Κρήτη
???? Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
‼️ Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Αγία_Φωτιά #Αχλιά #Γαλήνη #Φέρμα & #Κουτσουνάρι απομακρυνθείτε προς #Ιεράπετρα
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnloeCt@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) July 2, 2025
Μιλώντας στο creta24.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ιεράπετρας Νεκτάριος Παπαδάκης, ανέφερε πως η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο είναι δύσκολη, ενώ, όπως είπε, έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί στους οποίους οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:
Πηγή