Το ελληνικό φαγητό που μπήκε στη λίστα με τα 10 χειρότερα του κόσμου

July 4, 2025
Το ελληνικό πιάτο που κατατάχθηκε ανάμεσα στα δέκα χειρότερα στον κόσμο

Το ελληνικό φαγητό που μπήκε στη λίστα με τα 10 χειρότερα του κόσμου


Διαφ.

Τα χειρότερα φαγητά παρουσίασε το www.tasteatlas.com και μέσα στην πρώτη δεκάδα φιγουράρει κι ένα ελληνικό!

Ας πάρουμε λοιπόν τη λίστα ανάποδα και ας δούμε το φαγητό Νο10 που είναι το ελληνικόΑγκινάρες σαλάτα! 

width=1262

Διαφ.

width=940

Διαφ.

10. Αγκινάρες σαλάτα

Διαφ.

Η σαλάτα με αγκινάρες είναι μια παραδοσιακή ελληνική σαλάτα με καταγωγή από την Κρήτη. Αν και υπάρχουν παραλλαγές, η σαλάτα γίνεται συνήθως με συνδυασμό φρέσκιας και τρυφερής αγκινάρας και λεμονιού, ελαιόλαδου, μουστάρδας, σκόρδο, άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

Διαφ.

Κόβουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε να βράσουν σε μείγμα νερού και χυμού λεμονιού. Οι αγκινάρες πρέπει να κοπούν στη μέση. Τις τρίβουμε με λεμόνι και τις βάζουμε σε μία πιατέλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω τους ένα μείγμα που αποτελείται από χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μουστάρδα, πιπέρι και σκόρδο.

Και ας δούμε τώρα τη λίστα από την αρχή

01. Blodpalt

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό φαγητό της Σουηδίας και της φινλανδικής Λαπωνίας. Είναι μείγμα από σκούρα ζυμαρικά που παρασκευάζονται με αλεύρι σίκαλης ή κριθαριού και αίμα ζώων, συνήθως ταράνδου.

width=750

02. Hákarl

Εδώ μιλάμε για την εθνική λιχουδιά της Ισλανδίας τον καρχαρία. Το κρέας πρώτα ζυμώνεται για πολύ καιρό στη συνέχεια κρέμεται και αφήνεται να στεγνώσει για άλλους τέσσερις έως πέντε μήνες.

width=1920

03.Bocadillo-de-sardinas

Ένα ένα ταπεινό ισπανικό σάντουιτς με γέμιση κονσερβοποιημένων σαρδελών. Το σάντουιτς γίνεται συνήθως με μπαγκέτα ισπανικού τύπου.

width=1200

04. Czech bread soup 

Αυτή η απλή σούπα ψωμιού είναι ένα παραδοσιακό τσέχικο πιάτο που παρασκευάζεται με συνδυασμό μπαγιάτικου ψωμιού, νερού, κρεμμυδιών και ποικιλίας μπαχαρικών. Οι πιο εκλεπτυσμένες εκδόσεις έχουν και αυγό, ζωμούς ή διάφορα λαχανικά.

width=1536

05. Yerushalmi Kugel

width=905
Traditional Jewish dish (kugel) made of pasta or noodles and scolding sugar caramel, served on shabbat with Spicy horseradish sauce and pickles

Το Yerushalmi kugel είναι μια αλμυρό φαγητό κατσαρόλας, με λεπτά ζυμαρικά  επικαλυμμένα με καραμελωμένη ζάχαρη. Προσθέτουμε αυγά, ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι και όλο μαζί μπαίνει σε τηγάνι και στη συνέχεια ψήνεται μέχρι να σφίξει. Το πιάτο εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον 18ο αιώνα. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το πιάτο προέρχεται από την Ιερουσαλήμ όπου εξακολουθεί να είναι δημοφιλές και διαθέσιμο σε αρτοποιεία και λαϊκές αγορές.

06. Thai Fish Entrails Sour Curry

Από την Ταϊλάνδη αυτή η επιλογή, γίνεται με εντόσθια ψαριών που έχουν υποστεί ζύμωση, σε συνδυασμό με πικάντικη πάστα κάρυ που αποτελείται από πιπεριές τσίλι, galangal, πάστα γαρίδας, κουρκουμά, ασκαλώνια και λεμονόχορτο.

width=1273

07. Luther Burger

width=1705

Φουλ στις θερμίδες με πάνω από 45 γραμμάρια λίπους ανά μερίδα, το Luther burger είναι ένα από τα πιο ανθυγιεινά μπιφτέκια στον κόσμο. Αντί για ψωμί χρησιμοποιούν ντόνατ σε φέτες, γλασαρισμένο με ζάχαρη.

08. Jellied eels

width=2048

Ζελέ από… χέλια. Πρόκειται για λενα παραδοσιακό πιάτο δρόμο που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα. Τα χέλια τεμαχίζονταν, βράζουν για μισή ώρα σε βότανα και στη συνέχεια καταψύχονται ώστε να γίνουν ζελατίνη. Οπτικά μοιάζει με ζελέ διάφανο κομμένο σε κύβους.

09. Chapalele

width=1030

Το Chapalele είναι ψωμί από τη Χιλή που παρασκευάζεται με μόνο δύο κύρια συστατικά:  πατάτες και αλεύρι. Προέρχεται από το νησί Chiloé, όπου παραδοσιακά μαγειρεύεται στον ατμό, στο curanto που είναι μια τρύπα στο έδαφος που χρησιμοποιείται για την προετοιμασία του  φαγητού. Ωστόσο, μπορεί να τηγανιστεί ή να ψηθεί.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: