Έτσι έγινε εκατομμυριούχος ο Γιάννης Τσιώρης του Dragon΄s Den: Η ημέρα που του άλλαξε η ζωή και βρέθηκε με 360.000.000 δολάρια

May 16, 2025
Πώς ο Γιάννης Τσιώρης από το Dragon’s Den έφτασε να γίνει εκατομμυριούχος: Η ημέρα που του άλλαξε τη ζωή και κέρδισε 360 εκατομμύρια δολάρια

Έτσι έγινε εκατομμυριούχος ο Γιάννης Τσιώρης του Dragon΄s Den: Η ημέρα που του άλλαξε η ζωή και βρέθηκε με 360.000.000 δολάρια



“Αυτό που άλλαξε είναι ότι δεν υπάρχει το οικονομικό άγχος και μπορώ να προσέξω την οικογένειά μου”, είπε ο Γιάννης Τσιώρης.

Ο Γιάννης Τσιώρης, ο νεότερος “δράκος” του φετινού κύκλου του Dragon’s Den, ήταν καλεσμένος το βράδυ της Τετάρτης στο The 2Night Show του Γρηγόρη Αρναούτογλου και μίλησε για το πώς κατάφερε να πουλήσει την εταιρεία του με το ασύλληπτο ποσό των 360 εκατομμυρίων δολαρίων και έτσι έλυσε το οικονομικό του πρόβλημα μια για πάντα. Μίλησε για όλα. Ξεκίνησε από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια μέχρι την επιχειρηματική του καταξίωση.

“Γεννήθηκα στη Νέα Υόρκη από Έλληνες μετανάστες και έζησα εκεί μέχρι τα πέντε μου. Οι γονείς μου γνωρίστηκαν στην Αθήνα και μετά έφυγαν στην Αμερική. Οι γονείς μου είχαν μια μικρή βιοτεχνία, με δέρματα και γούνες. Ο πατέρας μου αγαπούσε πολύ την Ελλάδα, γιατί και όλη του η οικογένεια ήταν εδώ και ένιωθε μια επιθυμία να γυρίσει. Η μητέρα μου είχε όλη της την οικογένεια στην Αμερική αλλά αποφάσισαν να γυρίσουμε πίσω. Έχω έναν αδερφό και όλοι μαζί επιστρέψαμε στην Ελλάδα όταν ήμουν 5 χρονών”.

Μεγάλωσα στο Χαλάνδρι, πέρασα στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στη συνέχεια έκανα μεταπτυχιακό στην Ολλανδία. Μετά από λίγο καιρό ζήτησα μετάθεση στο Ντουμπάι. Τυχαία βρέθηκα εκεί”, είπε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου αφηγούμενος την ιστορία του.

“Μέσα μου πάντα ήθελα να δημιουργήσω. Είχα μια δουλειά στην Philips αλλά κάποια στιγμή παραιτήθηκα. Ξεκίνησα μια start up, που δεν πήγε όπως ήθελα να πάει και μετά ξεκίνησα την Instashop με την Ιωάννα Αγγελιδάκη. Πήρα ένα πολύ σημαντικό ρίσκο, το να παραιτηθώ από τη δουλειά που είχα και να ξεκινήσω κάτι που ήταν αβέβαιο. Ξεκινήσαμε στην κύρια λεωφόρο του Ντουμπάι. Στην αρχή έκανα εγώ τα ντελίβερι. Το Instashop ξεκίνησε όταν παρατήσαμε εν μία νυκτί την προηγούμενη start up. Τότε δεν το έβλεπα σαν αποτυχία αλλά σαν ένα εμπόδιο στην διαδικασία να επιτύχω. Ήξερα ότι θα προσπαθούσα για να πετύχω και το χειρότερο σενάριο θα ήταν να γυρίσω πίσω στην Αθήνα, στο σπίτι των γονιών μου και θα ξεκινούσα την επόμενη επίθεσή μου. Ξεκινήσαμε το 2015, με μια αρχική χρηματοδότηση κι έτσι κάναμε την εφαρμογή πραγματικότητα”.

Η αλλαγή αυτή ήταν η ευκαιρία της ζωής του, καθώς στο Ντουμπάι ίδρυσε μαζί με τη συνέταιρό του Ιωάννα Αγγελιδάκη το InstaShop. Ηταν μα εφαρμογή για online παραγγελίες, σε μια εποχή που δεν υπήρχε ακόμα κάτι αντίστοιχο στην τοπική αγορά. Και η εταιρεία έσκισε.

Τότε ήταν πολύ έντονη η συνήθεια στον πληθυσμό να παραγγέλνει τηλεφωνικώς για τα ψώνια από το super market. Εντόπισα αυτήν την ευκαιρία και είπα γιατί να μην μπορείς να παραγγέλνεις και μέσω εφαρμογής. Μέχρι τότε δεν υπήρχε τέτοια εφαρμογή. Ένα μήνα μετά μας αντέγραψαν. Στην αρχή ήμουν non stop ντελίβερι. Τις πρώτες μερικές χιλιάδες παραγγελίες τις πήγαινα εγώ με ένα άλλο παιδί. Τον πρώτο καιρό συγκεντρώναμε τις παραγγελίες ανά ουρανοξύστη και τις πηγαίναμε μέσα σε 15 λεπτά.

Πέντε χρόνια μετά, η εταιρεία του εξαγοράστηκε έναντι 360 εκατομμυρίων δολαρίων και ο Γιάννης Τσιώρης απολαμβάνει τώρα τους κόπους του. Εχει λύσει μια για πάντα το οικονομικό του πρόβλημα.

“Αν το πουλούσαμε σήμερα θα ήταν ακόμα καλύτερα. Δεν μετανιώνω που το πούλησα τότε, για εμένα ήταν θέμα και χρονισμού. Για μένα δεν έχει αλλάξει τίποτα. Αυτό που άλλαξε είναι ότι δεν υπάρχει το οικονομικό άγχος και μπορώ να προσέξω την οικογένειά μου. Ήθελα να τα καταφέρω, επειδή έβλεπα τους γονείς μου να μοχθούν. Είχα την έγνοια να ηρεμήσουν και να ζήσουν λίγο τη ζωή τους. Είναι το παράσημό μου αυτό”, είπε.

Η πρόταση για το Dragon΄s Den έγινε από τον Σάκη Τανιμανίδη

Όσον αφορά τη συμμετοχή του στον τρίτο κύκλο του “Dragons΄Den”, ο Γιάννης Τσιώρης σημείωσε πως “Η πρόταση μου έγινε από τον Σάκη Τανιμανίδη. Νομίζω με βρήκε μέσω της Endeavor, ένας οργανισμός την Ελλάδα για την υποστήριξη της καινοτομίας. Μιλήσαμε πριν το πρώτο “Dragons΄Den” αλλά δεν ήμουν έτοιμος. Η αλήθεια είναι ότι νιώθω λίγο άβολα στο κομμάτι της δημόσιας παρουσίας αλλά μετά από πολλές συζητήσεις και στο πλαίσιο των δύο σεζόν, αυτό που με έκανε να συμμετάσχω είναι ότι υπάρχει ένα παράθυρο, μια ευκαιρία που έχουμε μέσω του “Dragons΄Den” να προάγουμε τη νεανική και την πιο σωστή επιχειρηματικότητα. Επειδή έζησα αρκετό χρονικό διάστημα πρόσφατα εδώ – να το πω όσο πιο ταπεινά μπορώ και χωρίς να θέλω να προσβάλλω έναν ολόκληρο πληθυσμό- αλλά στην Ελλάδα δεν ξέρουμε τόσο καλά να κάνουμε bluisness. Νομίζω ότι shows σαν το “Dragons΄Den”, που κάνεις διαπραγμάτευση που βλέπεις ένα νταραβέρι στο κομμάτι αυτό, είναι πολύ υγιές για την εκπαίδευση”.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: