Μείνετε σπίτι με το κλιματιστικό: «Κόκκινη Προειδοποίηση» για 6 περιοχές της Ελλάδας – Θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών.

July 19, 2025

Μην πάτε πουθενά, μείνετε σπίτι στο κλιματιστικό: «Κόκκινη Προειδοποίηση» για 6 περιοχές τις Ελλάδας – Θα «βράσουν» με 40άρια… συν


Διαφ.

Δύσκολες συνθήκες για μεγάλο χρονικό διάστημα στη χώρα μας.

Σε κλοιό καύσωνα περνάει η χώρα τις επόμενες ώρες με τα θερμόμετρα στην πλειοψηφία της επικράτειας να ξεπερνά τους 40 βαθμούς!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγιο, Γιώργο Τσατραφύλλιας, «έχουμε ζήσει και χειρότερα» αλλά ο καύσωνας θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια από την αρχική εκτίμηση.

Διαφ.

Μάλιστα στη Λάρισα αναμένεται η θερμοκρασία να φτάσει και τους 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Αθήνα θα βρεθεί στη… δεύτερη θέση με 42!

Διαφ.

Δείτε τον πίνακα με τις υψηλότερες θερμοκρασίες στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα:

Διαφ.

Διαφ.

Καιρός: Εφιαλτική πρόβλεψη Καλλιάνου – «Μακάρι να πέσω έξω για αυτό που προβλέπω…»

Σε νέα προειδοποίηση για ένα εξαιρετικά ισχυρό κύμα καύσωνα προχώρησε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, υπογραμμίζοντας ότι η θερμοκρασία θα χτυπήσει «κόκκινο» από την Κυριακή και για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες.

Όπως τόνισε ο μετεωρολόγος του Mega, από τη Δευτέρα αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το τρίτο και ισχυρότερο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού, με διάρκεια έως και την Πέμπτη. «Αν και πρόκειται για φαινόμενο που έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν, αυτή τη φορά ο καύσωνας θα είναι ιδιαίτερα έντονος και απαιτητικός», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η θερμοκρασία στην Αττική θα φτάσει τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε περιοχές όπως η ανατολική Στερεά, η ανατολική Πελοπόννησος και η Θεσσαλία, ο υδράργυρος ενδέχεται να αγγίξει ακόμη και τους 44°C.

Ο κ. Καλλιάνος, αν και ευχήθηκε οι εκτιμήσεις του να μην επιβεβαιωθούν, προειδοποίησε πως πρόκειται για ένα θερμό κύμα που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες, ιδίως στις περιοχές όπου η ζέστη θα είναι ακραία.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19-07-2025

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα τα ανατολικά ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας, μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα δυτικά και τα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 32 με 34 βαθμούς, ενώ θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 34 με 37 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 33 με 35 βαθμούς και σε Κυκλάδες και Κρήτη τους 30 με 33 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤHN KΥΡΙΑΚΗ 20-07-2025

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤH ΔΕΥΤΕΡΑ 21-07-2025

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤHΝ ΤΡΙΤΗ 22-07-2025

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: