Τράπεζες: Ποιες συναλλαγές θα είναι δωρεάν και ποιες θα μας χρεώνουν τα ATM

July 22, 2025

Τράπεζες: Ποιες συναλλαγές θα είναι δωρεάν και ποιες θα μας χρεώνουν τα ATM


Διαφ.

Σάλος έχει προκληθεί από τις χρεώσεις που «είδαν» οι πολίτες σε ΑΤΜ τράπεζας, καθώς η ίδια έδωσε την διαχείριση των ΑΤΜ σε μία άλλη εταιρεία.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε άλλες χρεώσεις από αυτές που είχαν νομοθετηθεί τον Δεκέμβριο.

Ο Υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε χθες (21/07) 6 παρεμβάσεις.

Διαφ.

Τι σημαίνουν οι 6 παρεμβάσεις Πιερρακάκη

Διαφ.

Νομοθετούνται οι μηδενικές χρεώσεις στους πελάτες των τραπεζών. Σήμερα, έχουν μηδενικές χρεώσεις οι τράπεζες, όμως τώρα αποφασίζεται η νομοθέτηση ώστε να μην μπορεί κανείς στο μέλλον να κάνει αλλαγή και να αποφασίσει οποιαδήποτε χρέωση.

Διαφ.

Μηδενίζονται οι χρεώσεις στην ΔΙΑΣ μεταξύ των τραπεζών. Αυτό γίνεται για να μην υπάρχει καμία δικαιολογία, ότι υπάρχουν άλλες χρεώσεις που επιβαρύνουν τις τράπεζες.

Διαφ.

Τίθεται πλαφόν 1,5 ευρώ. Οποιοδήποτε κάνει ανάληψη, ακόμα και ένας τουρίστας από την τράπεζα της χώρας να κάνει στην Ελλάδα, η χρέωση δεν μπορεί να ξεπερνά το 1,5 ευρώ.

Εταιρείες που συνεργάζονται με μία τράπεζα δεν μπορούν να χρεώνουν διαφορετικά. Θα πρέπει η χρέωση να είναι ίδια με την τράπεζα που συνεργάζονται.

Μηδενική χρέωση σε περιοχές που έχουν ένα ΑΤΜ. Αυτό πλέον θα ισχύει και για τις εταιρείες που συνεργάζονται με μια τράπεζα. Δεν μπορεί κανένας να χρεώσει σε περιοχή που υπάρχει μόνο ένα ΑΤΜ.

Η ερώτηση υπολοίπου δεν χρεώνεται. Αυτό ίσχυε για όλες τις τράπεζες και πλέον θα ισχύει και για τις εταιρείες που συνεργάζονται με αυτές.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: