
Το παραδέχτηκε ο Χρήστος Κούγιας: Αυτός ήταν ο λόγος της παρεξήγησης με τη μητέρα του – Την δικαιολογώ
Μια εξομολογητική συνέντευξη παραχώρησε στα Parapolitika.gr και τη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Καϋμένου ο Χρήστος Κούγιας, γιος του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια και της πρώην μοντέλου Εύης Βατίδου.
Ο Χρήστος Κούγιας αναφέρθηκε με συγκίνηση στην απώλεια του πατέρα του, περιγράφοντας τον αντίκτυπο που είχε αυτό το γεγονός στη ζωή του. Μίλησε ανοιχτά για τις δυσκολίες του πένθους και την προσπάθεια να διαχειριστεί την απουσία του με αξιοπρέπεια και εσωτερική δύναμη.
Τις πρώτες ημέρες που είχε φύγει από τη ζωή ο μπαμπάς, ένιωσα έναν φόβο. Η διαθήκη δεν είχε γίνει και επικρατούσε ένα χάος. Τον πρώτο μήνα η κατάσταση ήταν τραγική, παραδέχτηκε αρχικά ο Χρήστος Κούγιας.
Ο χωρισμός των γονιών του
Ο πατέρας μου απουσίαζε όταν ήμουν μικρός. Στο μεγάλωμά μας έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο η μάνας μου, δεν μπορώ να το αμφισβητώ αυτό. Η μαμά μας βοηθούσε στο σχολείο και σε όλα αυτά, ενώ ο μπαμπάς ήταν η κλασσική πατρική φιγούρα της εποχής τους. Ήταν αυστηρός αλλά σε λογικά πλαίσια. Με επηρέασε πολύ ο χωρισμός των γονιών μου. Όταν ήμουν μικρός δεν το είχα καταλάβει, γιατί ήθελα να μένει στο σπίτι ο μπαμπάς μου, ανέφερε σε άλλο σημείο ο γιος του γνωστού ποινικολόγου.
Η προσωπική ρήξη με τη μητέρα του
Κλείνοντας, ο Χρήστος Κούγιας αποκάλυψε τον λόγο που πέρασε μια κρίση στη σχέση με τη μητέρα του μετά τον θάνατο του Αλέξη Κούγια.
Με τη μητέρα μου μιλάω κάθε μέρα. Στην παρεξήγηση που είχα με την μητέρα μου, έφταιγε ο πατέρας μου γιατί δεν μας είχε επιτρέψει να της πούμε τι γινόταν με την υγεία του. Αναγκαστήκαμε να της το πούμε δύο μέρες πριν πεθάνει ο μπαμπάς, ενώ ο μπαμπάς ήταν στην εντατική δύο μέρες. Για την μητέρα μου ήταν πολύ μεγάλο κεφάλαιο, ανεξάρτητα αν είχαν χωρίσει. Εγώ είχα τον χρόνο να επεξεργαστώ το τι συνέβαινε, αλλά η μητέρα μου δεν τον είχε. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με το πώς αντιδρούσε, αλλά τη δικαιολογώ, κατέληξε ο Χρήστος Κούγιας.
Πηγή