Τσατραφύλλιας: Ιδιαίτερα ζεστό πρόκειται να είναι το καλοκαίρι σύμφωνα με την ανάλυση των μοντέλων από 8 επιστημονικά κέντρα

June 4, 2025
Τσατραφύλλιας: Σύμφωνα με τις αναλύσεις οκτώ επιστημονικών κέντρων, το φετινό καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα θερμό

ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΑΠΟ 8 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ…ΦΩΤΙΑ


Διαφ.

Ξεκαθαρίζει η εικόνα για το πώς θα είναι το φετινό καλοκαίρι στη χώρα μας, με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια να δίνει την πρόβλεψη από 8 επιστημονικά κέντρα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πρόσφατες εκτιμήσεις των αριθμητικών μοντέλων από 8 επιστημονικά κέντρα, το φετινό Καλοκαίρι στην Ελλάδα θα είναι σχετικά ζεστό και μάλιστα οι μέσες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται 1-2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τις κανονικές.

Επιπλέον σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η τάση δείχνει ότι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρότερες θετικές αποκλίσεις σε σχέση με τα φυσιολογικά επίπεδα. Μπορεί δηλαδή τα καυσωνικά επεισόδια ( αν θα εκδηλωθούν) να είναι λίγο πιο ήπια.

Διαφ.

Διαφ.

Πηγή

Διαβάστε επίσης: