
3 τροφές που δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο – Χάνουν τη θρεπτική τους αξία και γίνονται ανθυγιεινές
Το ψυγείο είναι το πιο ασφαλές μέρος για τη διατήρηση των περισσότερων τροφών, όμως υπάρχουν ορισμένα προϊόντα που αλλοιώνονται όταν εκτίθενται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η φύλαξή τους στο ψυγείο όχι μόνο επηρεάζει τη γεύση και την υφή τους, αλλά μπορεί να δημιουργήσει και συνθήκες που τα κάνουν λιγότερο ασφαλή για κατανάλωση.
Ακολουθούν τρεις τροφές που καλό είναι να κρατάτε εκτός ψυγείου:
1. Πατάτες
Οι πατάτες, όταν φυλάσσονται στο ψυγείο, μετατρέπουν το άμυλό τους σε ζάχαρη. Αυτό όχι μόνο αλλοιώνει τη γεύση τους, αλλά κατά το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ακρυλαμιδίου, μιας ουσίας που θεωρείται ανθυγιεινή. Ιδανικά, φυλάξτε τις σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
2. Ντομάτες
Το κρύο καταστρέφει τα κύτταρα της ντομάτας, με αποτέλεσμα να χάνει τη γεύση, το άρωμα και την υφή της. Οι ντομάτες ωριμάζουν καλύτερα εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου.

3. Κρεμμύδια
Η χαμηλή θερμοκρασία και η υγρασία του ψυγείου τα κάνουν να μαλακώνουν και να μουχλιάζουν πιο εύκολα. Αν αποθηκευτούν κοντά σε πατάτες, το πρόβλημα εντείνεται. Φυλάξτε τα σε καλά αεριζόμενο μέρος, μακριά από το φως.
Όχι όλες οι τροφές δεν ταιριάζουν στο ψυγείο. Η σωστή αποθήκευση βοηθά να διατηρήσουν τα τρόφιμα τη γεύση, τα θρεπτικά τους στοιχεία και, κυρίως, την ασφάλειά τους. Πατάτες, ντομάτες και κρεμμύδια είναι τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις που δείχνουν ότι μερικές φορές το ψυγείο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση.
Πηγή
Διαβάστε επίσης:
-
Αλλαγή τηλεοπτικής στέγης για τον Τάσο Δούση
-
Μόλις μαθεύτnκε για την Κλειώ Μαζωνάκη
-
Εσπευσμένα στο χειρουργείο η τραγουδίστρια, Σοφία Κουρτίδου