
Ο Ελληνικός καρπός που ρίχνει χοληστερίνη και σάκχαρο και τον βρίσκεις παντού
Η υγεία της καρδιάς είναι ίσως το μεγαλύτερο «κεφάλαιο» της ζωής μας. Και παρότι οι δίαιτες, οι συμβουλές και τα «μαγικά» τρόφιμα που εμφανίζονται κατά καιρούς μάς μπερδεύουν, οι ειδικοί συμφωνούν: υπάρχει ένας καρπός που κάνει θαύματα για χοληστερίνη, σάκχαρο και πίεση. Ο λόγος για τα φιστίκια Αιγίνης – το superfood που έχουμε στην Ελλάδα και δεν του δίνουμε όσο credit αξίζει!
Γιατί να τα βάλεις στη διατροφή σου
Ρυθμίζουν τη χοληστερίνη – Χάρη στα καλά, ακόρεστα λιπαρά τους μειώνουν την «κακή» LDL και ανεβάζουν την «καλή» HDL.
Σούπερ αντιοξειδωτικά – Γεμάτα βιταμίνη Ε, πολυφαινόλες και καροτενοειδή, τα φιστίκια προστατεύουν αγγεία και κύτταρα από φθορά.
Κατεβάζουν την πίεση – Έρευνες δείχνουν ότι μια χούφτα την ημέρα μπορεί να μειώσει τη συστολική και διαστολική πίεση.
Πλούσια σε φυτικές ίνες – Βοηθούν στην καλή πέψη, στον έλεγχο βάρους και στη μείωση καρδιακών κινδύνων.
Σταθεροποιούν το σάκχαρο – Σύμμαχοι και για προδιαβητικούς, αφού κρατούν σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης.
Πόσο να τρως χωρίς ενοχές
Οι ειδικοί προτείνουν 28 γραμμάρια την ημέρα – δηλαδή μια μικρή χούφτα (περίπου 49 φιστίκια). Προτιμήστε τα ανάλατα, για να αποφύγετε το νάτριο που επιβαρύνει την πίεση.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.✨ Με λίγα λόγια: τα φιστίκια Αιγίνης δεν είναι απλώς το πιο γευστικό σνακ, αλλά και ένα φυσικό «φάρμακο» για την καρδιά και τον μεταβολισμό σου. Μήπως ήρθε η ώρα να τα βάλεις μόνιμα στο ντουλάπι σου;
ΠηγήΔιαβάστε επίσης:
Στέλιος Καζαντζίδης: Ποιος ήταν ο νεαρός με τη μάσκα που ερμήνευσε το «Όταν βλέπετε να κλαίω»; Υποκλίθηκε όλο το Καλλιμάρμαρο
Θpήvoς στη Κρήτη – Nεκpός ο Νίκος Παπαδάκης, για χρόνια διευθυντής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου
Κρήτη – Nεκρή η παρουσιάστρια Χριστιάνα Γερεουδάκη