
ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ – ΦΤΗΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ 1.000 ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Συνάντηση Θεοδωρικάκου με εκπροσώπους σούπερ μάρκετ – Έρχονται μειώσεις τιμών σε 1.000 προϊόντα
Η νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους μεγάλων αλυσίδων λιανεμπορίου, με αντικείμενο την πρωτοβουλία μείωσης τιμών σε 1.000 κωδικούς προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Η σχετική λίστα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου.
Η δήλωση του Υπουργού
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε:
Δίνουμε συνεχή μάχη για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής στην καθημερινότητα των πολιτών, με μειώσεις φόρων, αυξήσεις μισθών. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούμε διαρκείς ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών, την εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας και πιέζουμε για μειώσεις τιμών με αποτελέσματα, πετυχαίνοντας να έχουμε πληθωρισμό τροφίμων 1,4% έναντι 3% στην Ευρωζώνη.
Να μειώσουν και τα σούπερ μάρκετ το κέρδος τους
Ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η πρωτοβουλία για τις μειώσεις τιμών είναι θετική, αλλά κάλεσε τα σούπερ μάρκετ να συμβάλουν ακόμα περισσότερο:
Ας μειώσουν και οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ το μεσοσταθμικό τους κέρδος, για να μειωθούν οι τιμές σε ακόμα περισσότερους κωδικούς, για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης, ώστε να διευκολυνθούν και τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται. Είναι ζήτημα κοινωνικής ευθύνης και συνοχής.
Η συνεργασία με τους φορείς
Η πρωτοβουλία για τις μειώσεις τιμών έχει προκύψει σε συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, την Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Βιομηχανιών Επώνυμων Προϊόντων.
Πηγή