Σπιτικό άνθος αραβοσίτου βανίλια: Η συνταγή των 5 λεπτών και των 5 υλικών που έχεις σίγουρα, για όσους θέλουν σπιτική ζεστή κρεμούλα σήμερα

October 6, 2025
Αυθεντικό σπιτικό άνθος αραβοσίτου με βανίλια: Η εύκολη 5λεπτη συνταγή με μόνο 5 υλικά που διαθέτεις, ιδανική για ζεστή κρεμούλα σήμερα

Σπιτικό άνθος αραβοσίτου βανίλια: Η συνταγή των 5 λεπτών και των 5 υλικών που έχεις σίγουρα, για όσους θέλουν σπιτική ζεστή κρεμούλα σήμερα


Διαφ.

Φτιάξε εύκολα και γρήγορα σπιτική κρέμα βανίλιας με άνθος αραβοσίτου – ζεστή ή κρύα, όπως την αγαπούσες στα παιδικά σου χρόνια.

Κλείσε τα μάτια για μια στιγμή και θυμήσου τις Κυριακές των παιδικών σου χρόνων: ο ήχος του κουταλιού που ανακατεύει την κρέμα στο κατσαρολάκι, η γλυκιά μυρωδιά βανίλιας που πλημμυρίζει την κουζίνα και η ζεστή αίσθηση που απλώνεται στο σπίτι. Τώρα μπορείς να ξαναζήσεις αυτή τη νοσταλγία, με έναν τρόπο πιο γρήγορο, πιο εύκολο και εντελώς σπιτικό.

Ξέχνα τα έτοιμα μείγματα του εμπορίου. Το άνθος αραβοσίτου βανίλια, η αγαπημένη κρέμα που όλοι θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια, μπορεί πλέον να φτιαχτεί στο σπίτι σου σε μόλις 5 λεπτά. Η συνταγή αυτή ανήκει στην Ειρήνη Ζεβελάκη (Paxxi), που μας δείχνει πώς να δημιουργούμε ένα καθαρό, απλό μείγμα χωρίς περιττά συντηρητικά. Το καλύτερο; Το σπιτικό σου μείγμα μπορεί να αποθηκευτεί στο ντουλάπι, έτοιμο να μετατραπεί σε μια κλασική κρέμα βανίλιας, είτε τη θέλεις ζεστή για χειμωνιάτικες στιγμές, είτε δροσερή.

Διαφ.

Τι θα χρειαστείς για το σπιτικό μείγμα

Τα υλικά που θα χρειαστείς για περίπου 300 γραμμάρια σκόνης είναι:

Διαφ.
  • 60 γρ κορν φλάουρ
  • 35 γρ γάλα σε σκόνη
  • 55 γρ άχνη ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • ½ κουταλάκι αλάτι

Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν και αποθήκευσέ τα σε ένα αεροστεγές βάζο. Έτοιμο το σπιτικό σου άνθος αραβοσίτου!

Διαφ.

width=650

Διαφ.

Πώς φτιάχνεις κρέμα σε 5 λεπτά

Όταν θελήσεις να απολαύσεις τη ζεστή ή κρύα κρέμα σου, τα βήματα είναι απλά:

  • Βάλε σε ένα κατσαρολάκι 1 φλιτζάνι γάλα (240 ml).
  • Πρόσθεσε 5 ½ κουταλιές σούπας (≈40 γρ) από το σπιτικό μείγμα.
  • Βάλε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακάτευε απαλά, συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Σέρβιρε αμέσως – ζεστή ή άφησέ τη να κρυώσει για μια δροσερή εκδοχή.
  • Μπορείς να προσθέσεις λίγη κανέλα, τριμμένη σοκολάτα ή φρέσκα φρούτα για επιπλέον γεύση και χρώμα.

Γιατί να φτιάξεις τη δική σου σπιτική κρέμα

Το να φτιάξεις το δικό σου άνθος αραβοσίτου έχει πολλά πλεονεκτήματα:

  • Υγιεινότερη επιλογή: Μπορείς να ελέγξεις τη ζάχαρη και να αποφύγεις συντηρητικά ή πρόσθετα που συχνά υπάρχουν στα έτοιμα μείγματα.
  • Γρήγορη και πρακτική: Έχεις πάντα μια βάση για γρήγορη κρέμα, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις έτοιμα πακέτα.
  • Δημιουργική ευελιξία: Τροποποιείς τη γλυκύτητα, τη βανίλια ή και να προσθέτεις κακάο για σοκολατένια εκδοχή.

Μικρές συμβουλές για τέλεια κρέμα

  • Ανακάτευε συνεχώς όταν ζεσταίνεις την κρέμα για να μην κολλήσει ή σβολιάσει.
  • Χρησιμοποίησε γάλα σε θερμοκρασία δωματίου για πιο ομοιογενές αποτέλεσμα.
  • Αν θέλεις πιο πλούσια γεύση, μπορείς να αντικαταστήσεις μέρος του γάλακτος με γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας.
  • Διατήρησε τη σκόνη σε ξηρό και δροσερό μέρος για μήνες χωρίς να χάσει τη γεύση της.

Σε μόλις λίγα λεπτά, λοιπόν, μπορείς να απολαύσεις τη ζεστή ή κρύα κρέμα που όλοι θυμόμαστε με αγάπη από τα παιδικά μας χρόνια. Και το καλύτερο; Την έφτιαξες με τα χεράκια σου, με απλά υλικά, χωρίς περιττές προσθήκες, γεμάτη νοσταλγία και γλύκα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: