
Πέθανε αγαπημένος ηθοποιός από το Πενήντα-Πενήντα και το Καφέ της Χαράς και δεν το γνώριζαμε
Θλίψη για τον αγαπημένο ηθοποιό Γιάννη Φύριο — Έφυγε από τη ζωή το 2007 χωρίς να το γνωρίζουν πολλοί
Λίγοι γνωρίζουν ότι ένας από τους πιο αγαπημένους και χαρακτηριστικούς ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και της τηλεόρασης, ο Γιάννης Φύριος, έχει φύγει από τη ζωή εδώ και αρκετά χρόνια.
Ο ηθοποιός που αγαπήθηκε μέσα από δημοφιλείς σειρές όπως το Πενήντα-Πενήντα, το Καφέ της Χαράς και το Κωνσταντίνου και Ελένης, πέθανε στις 16 Απριλίου 2007 σε ηλικία 93 ετών και ετάφη στο νεκροταφείο Ζωγράφου.
Ο καλλιτέχνης με την ήρεμη δύναμη
Ο Γιάννης Φύριος υπήρξε ένας σεμνός και αγαπητός άνθρωπος του θεάτρου, με πορεία που απλωνόταν σε δεκαετίες δημιουργίας. Αν και οι νεότερες γενιές τον γνώρισαν μέσα από την τηλεόραση, είχε μακρά πορεία στη σκηνή, με συμμετοχές σε κλασικά θεατρικά έργα και ελληνικές ταινίες.

Οι τηλεοπτικοί ρόλοι που άφησαν εποχή
Ο Γιάννης Φύριος έγινε ευρύτερα γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό από τις συμμετοχές του σε μερικές από τις πιο αγαπημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης:
- Στο Κωνσταντίνου και Ελένης (επεισόδιο Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω), όπου ο ρόλος του ξεχώρισε για το χιούμορ και τη φυσική του παρουσία.
- Στο Καφέ της Χαράς, υποδύθηκε τον παππού του Σταύρακα, αφήνοντας τη δική του γλυκιά πινελιά στη σειρά.
- Στο Πενήντα-Πενήντα, υποδύθηκε τον κυρ-Παναγιώτη, έναν από τους πιο ζεστούς και ανθρώπινους χαρακτήρες του καφενείου.
Παράλληλα, είχε εμφανιστεί και σε άλλες παραγωγές, όπως το Ρετιρέ του Γιάννη Δαλιανίδη, τη σειρά Γιάννης και Μαρία (1982) και τους Παππούδες εν δράσει (2000).
Ένας ηθοποιός παλιάς σχολής
Ο Γιάννης Φύριος ανήκε σε εκείνη τη γενιά ηθοποιών που δούλευαν αθόρυβα αλλά ουσιαστικά, με αγάπη για την τέχνη τους και σεβασμό προς το κοινό. Η απουσία του πέρασε σχετικά σιωπηλά, όμως η παρουσία του στις σειρές που αγαπήθηκαν θα παραμένει ζωντανή στις μνήμες των τηλεθεατών.
Ο Γιάννης Φύριος έφυγε ήσυχα, αλλά άφησε πίσω του ένα έργο που μιλά ακόμη στις καρδιές όλων όσοι τον θυμούνται με αγάπη.
Πηγή