ΕΛΤΑ: ΣΕ AYTEΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ KΛEINOYN OPIΣTIKA

October 30, 2025
ΕΛΤΑ: Κλειστές ορισμένες περιοχές λόγω απεργίας

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ-ΛOYKETO! TEΛOΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ – ΣΕ AYTEΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ KΛEINOYN OPIΣTIKA


Διαφ.

Λουκέτο σε καταστήματα των ΕΛΤΑ

Σε ποιες περιοχές κλείνουν

Διαφ.

Κλείνουν αρκετά καταστήματα των ΕΛΤΑ. Σε ποιες περιοχές θα μπει το λουκέτο.

Διαφ.

Ζορίζουν τα πράγματα για τον κόσμο της επαρχίας που βλέπει τα καταστήματα ΕΛΤΑ να κλείνουν.

Διαφ.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα είναι στην περιοχή της Ηπείρου όπου θα κλείσουν και άλλα καταστήματα.

Διαφ.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, εντός των ημερών κλείνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σε Μέτσοβο, Τσεπέλοβο, Ζίτσα, Φιλιππιάδα, Καναλάκι, Λούρο, όπως και ένα υποκατάστημα στην πόλη των Ιωαννίνων.

class=

Το πρόβλημα για τους κατοίκους

Τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά για τους κατοίκους της επαρχίας, που βλέπουν να απαξιώνεται και άλλο η επαρχία.

Με το κλείσιμο των ταχυδρομείων, οι ορεινές κοινότητες χάνουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες – πληρωμές λογαριασμών, παραλαβή συντάξεων, επικοινωνία – και μπαίνουν σε μια επικίνδυνη πορεία εγκατάλειψης.

Οργισμένες φωνές από τοπικούς φορείς και πολίτες κάνουν λόγο για πλήρη απαξίωση της ζωής και των ανθρώπων της υπαίθρου. Η πολιτική εγκατάλειψη των χωριών συνιστά όχι απλά γραφειοκρατική απόφαση, αλλά μια χαριστική βολή σε περιοχές που αγωνίζονται να παραμείνουν ζωντανές.

Παράλληλα από τα λουκέτα δημιουργούνται κι άλλες παρενέργειες καθώς εκεί όπου οι υπάλληλοι διέμεναν μόνιμα στα χωριά, όπως για παράδειγμα στα Πράμαντα, θα υποχρεωθούν να μετακινηθούν με τις οικογένειές τους κάτι που θα επηρεάσει και τα σχολεία.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: