ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΗ ΛΕΚΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

November 5, 2025
Άμεση δήλωση του Ευθύμη Λέκκα σχετικά με τον σεισμό στη Ξάνθη

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΗ ΛΕΚΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ


Διαφ.

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει αρκετή σεισμικότητα, τόνισε ο Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο Newsbomb.

Σεισμός μεγέθους 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 5 Νοεμβρίου στη Ξάνθη, με αποτέλεσμα οι μαθητές να εκκενώσουν προληπτικά τις σχολικές τους τάξεις και να βγουν στα προαύλια.

Διαφ.

width=1920

Διαφ.

width=1920

Διαφ.

width=1920

Διαφ.

width=1920

Ο σεισμολόγος και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο Newsbomb ξεκαθάρισε πως είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν θα ακολουθήσει μεγαλύτερος μετασεισμός, ωστόσο τόνισε πως πρόκειται για γνωστό ρήγμα, το ρήγμα της Χρυσούπολης, το οποίο έχει δώσει Ρίχτερ στο παρελθόν, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 15,1 χιλιομέτρων ενώ το επίκεντρο του έχει καταγραφεί 13 χιλιόμετρα Δυτικά – Βορειοδυτικά της Ξάνθης.

width=900


Πηγή

Διαβάστε επίσης: