Τα πιο εύκολα μελομακάρονα σε 20′, καλύτερα και από του ζαχαροπλαστείου: Η συνταγή που έχει γίνει viral και την κάνουν όλες φέτος

November 7, 2025
Τα πιο απλά μελομακάρονα σε 20 λεπτά: Πιο νόστιμα από τα ζαχαροπλαστεία – Η viral συνταγή που όλες φέτος ετοιμάζουν

Τα πιο εύκολα μελομακάρονα σε 20′, καλύτερα και από του ζαχαροπλαστείου: Η συνταγή που έχει γίνει viral και την κάνουν όλες φέτος


Διαφ.

Εύκολα και γρήγορα μελομακάρονα με πορτοκάλι, λεμόνι και κονιάκ, έτοιμα σε 1 ώρα!

Διαδικασία

  1. Για τα εύκολα μελομακάρονα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C, στον αέρα, και στρώνουμε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα.
  2. Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα ξύσματα.
  3. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα του μπολ.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κονιάκ και ζυμώνουμε ελαφρά.
  5. Πλάθουμε μικρά ισομεγέθη μελομακάρονα και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα. Κάνουμε στην επιφάνειά τους το χαρακτηριστικό σχέδιο πλέγμα με ένα πιρούνι.
  6. Τα ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά. Οταν τα βγάλουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Σιρόπι

  1. Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά, σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά από τη στιγμή του κοχλασμού.
  2. Ξαφρίζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σιρόπιασμα + σερβίρισμα

  1. Βουτάμε τα κρύα μελομακάρονα στο καυτό σιρόπι για 30 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιούμε τρυπητή κουτάλα.
  2. Τακτοποιούμε τα μελομακάρονα σε μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια.

Μυστικά

  • Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε το ελαιόλαδο με σπορέλαιο.
  • Δεν πρέπει να παιδέψουμε πολύ τη ζύμη, μόλις το αλεύρι απορροφηθεί σταματάμε το ζύμωμα.
  • Το σχεδιάκι στην επιφάνεια βοηθάει για να απορροφηθεί καλά το σιρόπι.
  • Δεν χρειάζεται να σιροπιάσουμε αμέσως όλα τα μελομακάρονα. Μπορούμε να τα αφήσουμε να κρυώσουν και να τα αποθηκεύσουμε σε τάπερ. Ζεσταίνουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε όποτε θέλουμε φρέσκα μελομακάρονα.

Διαφ.

Πηγή

Διαβάστε επίσης: