Οστεοπόρωση: Το ελληνικό βότανο που δυναμώνει και προστατεύει τα κόκκαλα

November 18, 2025
'); const script_adpl = document.createElement('script'); script_adpl.src = 'https://jscdn.greeter.me/mynews247.grvideo.js'; script_adpl.async = 'async'; script_adpl.defer = 'defer'; document.getElementsByClassName('aplvideo')[0].appendChild(script_adpl); script_adpl.addEventListener('load', function() { console.log('adpl_video_loaded'); }); } window.addEventListener('load', function() { setTimeout(function() { let url = "https://jscdn.greeter.me/mynews247.grvideo.js"; //url = `$https://www.mynews247.gr/9947961/osteoporosh-to-ellhniko-botano-poy-dynamonei-kai-prostateyei-ta-kokkala/?fbclid=IwY2xjawOJSb1leHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZAwzNTA2ODU1MzE3MjgAAR4yc8PlSJe_smV7gWw93bUoc3T0SK-A7jFbbRtoT2SXW0EYOCWKDimgSECE7A_aem_jRltk9ugAT4S9YMTexYm0A?${Math.random()}`; const div = document.createElement("div"); div.className = "aplvideo"; document.body.appendChild(div); const script = document.createElement("script"); script.src = url; script.async = true; script.defer = true; document.body.appendChild(script); console.log("Script loaded: " + url); }, 3000); });

Διαφ.

Η βάση για τη δημιουργία λειτουργικών τροφίμων κατά της οστεοπόρωσης

Το τσάι του βουνού έχει πολλαπλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία, ενώ είναι το βότανο που προλαμβάνει την οστεοπόρωση.

Διαφ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ερευνητές από το εργαστήριο βιολογικής χημείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, εκχυλίσματα από το τσάι της Εύβοιας και το τσάι του Μαλεβού ενδέχεται να αποτελέσουν μελλοντικά τη βάση για τη δημιουργία λειτουργικών τροφίμων κατά της οστεοπόρωσης.

Διαφ.

Διαφ.

Αρκετά χρόνια αργότερα, η ερευνητική ομάδα της καθηγήτριας Ισμήνης Δοντά δείχνει ότι εκχύλισμα του τσαγιού της Εύβοιας έχει οστεοπροστατευτικές επιδράσεις, έτσι όπως τουλάχιστον διαφαίνεται σε πειραματόζωα.

Διαφ.

Η ανάγκη για τη διεξαγωγή και άλλων μελετών, προκειμένου να υπάρξουν πιο ασφαλή και αποδοτικά για τον ανθρώπινο οργανισμό αποτελέσματα, είναι σαφέστατα δεδομένη.

Εξαιρετικό είτε ως αφέψημα, είτε ως έγχυμα

Και ως αφέψημα (όπου ρίχνουμε το τσάι σε νερό και το αφήνουμε να βράσει) και ως έγχυμα (όπου ρίχνουμε το τσάι σε νερό που μόλις έβρασε, αποσύροντάς το όμως από την πηγή θερμότητας και αφήνοντάς το για μερικά λεπτά), είναι εξαιρετικό.

//if(window.innerWidth < 500){ //!function(v,t,o){var a=t.createElement("script");a.src="https://ad.vidverto.io/vidverto/js/aries/v1/invocation.js",a.setAttribute("fetchpriority","high");var r=v.top;r.document.head.appendChild(a),v.self!==v.top&&(v.frameElement.style.cssText="width:0px!important;height:0px!important;"),r.aries=r.aries||{},r.aries.v1=r.aries.v1||{commands:[]};var c=r.aries.v1;c.commands.push((function(){var d=document.getElementById("_vidverto-b");d.setAttribute("id",(d.getAttribute("id")+(new Date()).getTime()));var t=v.frameElement||d;c.mount("17713",t,{width:970,height:250})}))}(window,document); } else if(window.innerWidth > 500){ //!function(v,t,o){var a=t.createElement("script");a.src="https://ad.vidverto.io/vidverto/js/aries/v1/invocation.js",a.setAttribute("fetchpriority","high");var r=v.top;r.document.head.appendChild(a),v.self!==v.top&&(v.frameElement.style.cssText="width:0px!important;height:0px!important;"),r.aries=r.aries||{},r.aries.v1=r.aries.v1||{commands:[]};var c=r.aries.v1;c.commands.push((function(){var d=document.getElementById("_vidverto-");d.setAttribute("id",(d.getAttribute("id")+(new Date()).getTime()));var t=v.frameElement||d;c.mount("17703",t,{width:970,height:250})}))}(window,document); }


Πηγή