
Ραγδαίες εξελίξεις στη Φοινικούντα: Το νέο στοιχείο που οδηγεί την ΕΛ.ΑΣ. στη λύση της υπόθεσης
Ραγδαίες εξελίξεις
Ενάμιση μετά την διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα, οι αρχές φαίνεται πως πλησιάζουν περισσότερο από ποτέ στη λύση του σκοτεινού γρίφου. Η υπόθεση του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και του επιστάτη του, που βρέθηκαν εν ψυχρώ εκτελεσμένοι, παίρνει νέα τροπή μετά τις τελευταίες κινήσεις της ανακρίτριας Καλαμάτας…
Με εντολή της, αστυνομικοί πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έφοδο στην Αθήνα, στα τρία καταστήματα που διατηρεί 32χρονος επιχειρηματίας και επιστήθιος φίλος του ανιψιού του νεκρού ιδιοκτήτη και μοναδικού επιζώντα της επίθεσης. Πρόκειται για τον άνθρωπο στον οποίο απευθύνθηκε ο ανιψιός αμέσως μετά το φονικό. Στα καταστήματά του, μάλιστα, δούλευε για μεγάλο διάστημα ο ένας από τους συλληφθέντες, ο 22χρονος που φέρεται ως συνεργός, ενώ κατά καιρούς εργαζόταν και ο δεύτερος συλληφθείς.
Το στοιχείο που μπορεί να «ξεκλειδώσει» την υπόθεση
Η έφοδος είχε συγκεκριμένο στόχο: την παραλαβή ενός υπολογιστή και σειράς εγγράφων. Οι Αρχές εξετάζουν αν ο 22χρονος είχε πρόσβαση στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και αν μέσα από εφαρμογές και διαδικτυακές συνομιλίες υπάρχει υλικό που να αποκαλύπτει προσυνεννοήσεις, προεργασία ή ακόμη και σχεδιασμό των δολοφονιών.
Παράλληλα, ζητήθηκε από τον επιχειρηματία να παραδώσει το κινητό του τηλέφωνο στην αστυνομία Θεσσαλονίκης, καθώς τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην πόλη. Το κινητό θεωρείται κρίσιμο για την ανίχνευση επικοινωνιών και πιθανών συνδέσεων με τους δύο κατηγορούμενους.
Ξανά στην ανακρίτρια η φίλη του ανιψιού
Την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης, η φίλη του ανιψιού είχε λάβει κλήση για νέα κατάθεση στην Καλαμάτα, την τρίτη κατά σειρά. Η ανακρίτρια φαίνεται να επιχειρεί πλήρη χαρτογράφηση του στενού κύκλου του ανιψιού, αναζητώντας αντιφάσεις και νέα δεδομένα.
Στο Live News, ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος τόνισε πως «οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στόχος της ανακρίτριας είναι να κατασχεθούν ορισμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μήπως βρεθούν στοιχεία συναλλαγών ή συνομιλίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που να σχετίζονται με τον σχεδιασμό των επιθέσεων».
Ο ανιψιός του δολοφονημένου ιδιοκτήτη δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε αποδοχή κληρονομιάς, ωστόσο φέρεται να έχει ήδη πουλήσει ακίνητο αξίας 160.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι σκοπεύει να διαθέσει ακόμη δύο αγροτεμάχια τις επόμενες ημέρες. Οι οικονομικές του κινήσεις εξετάζονται, καθώς μπορεί να φωτίσουν σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.
Πηγή
Διαβάστε επίσης:
-
Κωνσταντίνος Αργυρός – Αλεξάνδρα Νίκα: Ο γιος τους έγινε ενός έτους – «Ήρθε στον κόσμο και άλλαξε τα πάντα»
-
Τραγωδία: Πέθανε 69χρονος που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του
-
Το έγκλημα που πάγωσε την Ελλάδα: Έσωσε την αδερφή του το 1968 στα Τέμπη και τη στραγγάλισε μετά από χρόνια