
Μεγάλη φωτιά στον Φενεό Κορινθίας: 112 για εκκένωση του χωριού Καστανιά – “Εχει ξεφύγει”, είπε ο κοινοτάρχης
Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Φενεός Κορινθίας. Η πυρκαγιά καίει μεταξύ των χωριών Μοσιά και Καστανιά,με κατεύθυνση προς Καστανιά.
Για τη φωτιά ήχησε νέο 112 στους κατοίκους της Ορεινής Κορινθίας δίνοντας εντολή εκκένωσης της Καστανιάς προς τη Στυμφαλία.
Μεγάλη φωτιά στον Φενεό Κορινθίας: 112 για εκκένωση του χωριού Καστανιά – “Εχει ξεφύγει”, είπε ο κοινοτάρχης
Νωρίτερα το μήνυμα του 112 ζητούσε από τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα.
“Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Καστανιά της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών”
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:15 και οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 38 οχήματα και ομάδα Σ.μη.Ε.Α., ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 2 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους.
Δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιόλης. Όπως είπε, η φωτιά ξεκίνησε πίσω από την τοπική κοινότητα Μοσιάς, 50 χιλιόμετρα από το Κιάτο και καίει σε δύσβατη περιοχή, δάσος με έλατα, όπου δε μπορούν να προσεγγίσουν εύκολα μηχανήματα έργου.
Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Μπούρα Αργύρης Σρτιφτόμπολας ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, “στην περιοχή η φωτιά είναι μεγάλη και έχει ξεφύγει, η περιοχή είναι με έλατα. Με αυτόν τον αέρα και τα μέσα που έχουμε εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι”.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Φενεός Κορινθίας. Κινητοποιήθηκαν 50 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 15 οχήματα και 4 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 22, 2025
Πηγή