
ΜΗΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΜΕΙΝΕ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ: ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ – ΟΙ 3 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΥΜΗΣΟΥΝ… ΚΟΛΑΣΗ
Η πιο επικίνδυνη ημέρα θα είναι η σημερινή σε πυρομετεωρολογικές συνθήκες – Πώς θα κυλήσει ο καύσωνας τις επόμενες ώρες.
Με συνθήκες καύσωνα θα κυλήσει η σημερινή ημέρα, με την θερμοκρασία να διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα στη χώρα, αφού οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 40 με 41 και τοπικά τους 42 βαθμούς και στα δυτικά τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ στην Αθήνα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 40 με 41 και στη Θεσσαλονίκη τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 και στη νότια Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.
Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, με πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βορειοδυτικά ορεινά.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικής σκόνης στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Σάββατο (26/7) – Κόκκινος συναγερμός για 3 περιοχές
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπεται σήμερα, Σάββατο 26 Ιουλίου, στις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και στις ΠΕ Βοιωτίας και Εύβοιας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).
Παράλληλα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και υψηλός κίνδυνος (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται αύριο στο σύνολο της λοιπής ηπειρωτικής χώρας και σε αρκετές περιοχές της νησιωτικής.
Συγκεκριμένα, ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:
- Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
- Περιφέρεια Πελοποννήσου
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
- Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Ζακύνθου)
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας)
- Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας)
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
- Περιφέρεια Κρήτης
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Έβρου)
⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου ???? για αύριο Σάββατο 26/07
???? Ακραίος Κίνδυνος 5⃣ σε:
???? #Βοιωτία
???? #Εύβοια
???? #Κορινθία
???? #Αργολίδα
???? #Αρκαδία
???? #Μεσσηνία
???? #Λακωνία
???????? Πολύ υψηλός 4️⃣ & υψηλός κίνδυνος 3️⃣ στο σύνολο της λοιπής ηπειρωτικής χώρας και… pic.twitter.com/qpNRQWMH8C
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 25, 2025
Κόκκινη προειδοποίηση Τσατραφύλλια για νέα θερμή εισβολή – Πότε έρχεται ο νέος καύσωνας
Την πορεία του ισχυρού καύσωνα διαρκείας που πλήττει την χώρα μας αναλύει μέσω ανάρτησή της του στα social media ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, ενώ κάνει λόγο και για νέα θερμή εισβολή που αναμένεται να χτυπήσει την χώρα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια
”Σκόνη ,ζέστη και ακραία ευφλεκτότητα το Σάββατο..”
Καλό μεσημέρι!
Συνεχίζεται και αύριο ο ισχυρός καύσωνας στη χώρα μας με τον υδράργυρο να φτάνει για άλλη μια μέρα στη δυτική Ελλάδα τους 43-44 βαθμούς,(δεν αποκλείω σε τοπικό επίπεδο όπου ευννοεί ο άνεμος κι η τοπογραφία τους 45+).
Έντονη θα είναι και η μεταφορά αφριακανικής σκόνης το Σαββατοκύριακο επιβαρύνοντας την ποιότητα του αέρα.
Επίσης πολύ δυσμενείς θα είναι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες σε Αττική, Έυβοια και Πελοπόννησο.
Ουσιαστική ανάσα δροσίας τη Δευτέρα στα δυτικά και την Τρίτη σε όλη τη χώρα.
Δεν αποκλείω νέα θερμή εισβολή κοντά στις 6 Αυγούστου!
Πώς θα κυλήσει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27-07-2025
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπότε υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια ορεινά.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα ανατολικά από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα δυτικά ηπειρωτικά τους 38 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα θα φτάσει τους 39 με 40 και στη Θεσσαλονίκη τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 37 με 39, στα νησιά του Ιονίου τους 35 και την Κρήτη τους 37 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-07-2025
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά, όπου και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά τις πρωινές ώρες θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ εξασθενούντες από τις μεσημβρινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ωστόσο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29-07-2025
Στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά νεφώσεις από τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές. Μέχρι το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου και θα εκδηλωθούν όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στα βορειοανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-07-2025
Γενικά αίθριος καιρός με τοπικά αυξημένες νεφώσεις αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και μέχρι το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με πιθανότητα για τοπικές βροχές και όμβρους.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Πηγή