Γιώργος Τσαλίκης και Δώρα Δημητροπούλου: Τήρησαν το τάμα που είχαν κάνει στον Άγιο Φανούριο

August 27, 2025
Γιώργος Τσαλίκης και Δώρα Δημητροπούλου εκπλήρωσαν το τάμα τους στον Άγιο Φανούριο

Μόλις μαθεύτnκε για Γιώργο Τσαλίκη και Δώρα Δημητροπούλου


Διαφ.

Μόλις μαθεύτnκε για Γιώργο Τσαλίκη και Δώρα Δημητροπούλου

Ενωμένοι σε κάθε βήμα.

Ο Γιώργος Τσαλίκης, τήρησε με ευλάβεια το τάμα που είχε κάνει στον Άγιο Φανούριο, μπαίνοντας στην κουζίνα μαζί με τη σύζυγό του, Δώρα Δημητροπούλου. Το ζευγάρι ετοίμασε την παραδοσιακή φανουρόπιτα, χρησιμοποιώντας 9 υλικά, όπως προστάζει το έθιμο, και μοιράστηκαν τη στιγμή με τους διαδικτυακούς τους φίλους.

Διαφ.

Η Δώρα με βοήθησε στο Τάμα που είχα κάνει στον Άγιο Φανούριο να φτιάξω μια φανουρόπιτα και να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή που της είχε δώσει η κυρία Σοφία, μια Ελληνίδα από την Αίγυπτο! Η διαδικασία είναι πανεύκολη και το χάρηκα πολύ! Χρόνια Πολλά σε όλους, έγραψε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής στην ανάρτησή του.

Διαφ.

Γιώργος Τσαλίκης – Η συνταγή του για φανουρόπιτα

Το αγαπημένο ζευγάρι μάλιστα βιντεοσκόπησε όλη τη διαδικασία που ακολούθησε, μαζί με τα υλικά και την εκτέλεση. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο Γιώργος Τσαλίκης μοιράζεται προσωπικές στιγμές με τη Δώρα Δημητροπούλου, αφού συχνά δημοσιεύουν κοινές φωτογραφίες και βίντεο από την καθημερινότητά τους, δείχνοντας ότι η σχέση τους παραμένει δυνατή και γεμάτη αγάπη.

Διαφ.

Υλικά

1,5 ποτήρι νερό χλιαρό

Διαφ.

2 φακελάκια ξηρή μαγιά

1 ποτήρι ζάχαρη

1/2 ποτήρι λάδι, κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο

4 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα

Σουσάμι

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με τη μισή ζάχαρη

Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και την ανακατεύουμε

Τη ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με το λάδι

Προσθέτουμε μισό ποτήρι χλιαρό νερό

Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη

Προσθέτουμε τη μαστίχα, το γαρύφαλλο και την κανέλλα και ανακατεύουμε

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε

Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψάκι, το απλώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε για δύο ώρες για να φουσκώσει

Ρίχνουμε από πάνω σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Μετά από μία ώρα την τρυπάμε με το μαχαίρι για να δούμε αν έχει ψηθεί


Πηγή

Διαβάστε επίσης: