Θρίλερ στον αέρα: Πανικός σε πτήση – Επιβάτες ούρλιαζαν όταν συνέβη το αδιανόητο

July 17, 2026

Σκηνές πανικού και τρόμου εκτυλίχθηκαν σε πτήση της Sky Airlines στη Χιλή, καθώς οι επιβάτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με επικίνδυνες αναταράξεις. Το αεροσκάφος, που εκτελούσε το δρομολόγιο Σαντιάγκο-Κονσεπσιόν, υποχρεώθηκε να επιστρέψει εξαιτίας ισχυρών ανέμων που έφτασαν τα 107 χιλιόμετρα την ώρα, προκαλώντας έντονες


Θρίλερ στον αέρα: Πανικός σε πτήση – Επιβάτες ούρλιαζαν όταν συνέβη το αδιανόητο


Διαφ.

Οι επιβάτες μίας πτήσης της Sky Airlines στη Χιλή, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Σαντιάγκο-Κονσεπσιόν, έζησε σκηνές τρόμου, όταν λόγω ισχυρών ανέμων το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, οι ριπές ανέμου έφτασαν τα 107 χιλιόμετρα την ώρα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το αεροσκάφος να δεχθεί ισχυρές αναταράξεις.

Διαφ.

Το χρονικό του τρόμου

Το πρωί της Τετάρτης (15/07) σημειώθηκε το περιστατικό, όταν η πτήση SKY 161, είχε απογειωθεί κανονικά από το Σαντιάγκο. Η πρώτη φάση της πτήσης εξελίχθηκε ομαλά, ωστόσο όταν το αεροπλάνο ξεκίνησε να προσεγγίζει τον προορισμό του, ξεκίνησαν τα προβλήματα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσέγγισης και προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Κονσεπσιόν, το πλήρωμα βρέθηκε αντιμέτωπο με εξαιρετικά δυσμενείς και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες.

Οι πιλότοι λόγω των συνθηκών που επικράτησαν δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν με ασφάλεια την διαδικασία της προσγείωσης, και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο του Σαντιάγκο.

Διαφ.

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει τον πανικό που επικράτησε στο εσωτερικό της καμπίνας, κατά την διάρκεια των αναταράξεων. Οι εικόνες δείχνουν το αεροσκάφος να τραντάζεται βίαια, τα αντικείμενα να μετακινούνται και τους επιβάτες να κρατιούνται έντρομοι από τα καθίσματά τους, προσευχόμενοι να λήξει σύντομα ο εφιάλτης.

Οι άνεμοι έφτασαν τα 107 χιλιόμετρα την ώρα

Τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα επιβεβαιώνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Χιλής (Dirección Meteorológica de Chile), στην περιοχή του αεροδρομίου Carriel Sur στο Κονσεπσιόν, οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα που έφτανε τα 107 χιλιόμετρα την ώρα. Με τέτοια ένταση ανέμων, οποιαδήποτε περαιτέρω προσπάθεια προσγείωσης θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των επιβαινόντων.

Παρά τον ακραίο πανικό, την ένταση και την ψυχολογική πίεση της στιγμής, η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος. Το αεροσκάφος κατάφερε να επιστρέψει στο Σαντιάγκο και να προσγειωθεί με απόλυτη ασφάλεια. Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία τους, καθώς δεν σημειώθηκε κανένας απολύτως τραυματισμός.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: