Άρτα: Έβαλαν στο καταφύγιο στην παγωνιά κουταβάκια- Γίνεται έκκληση να βρεθούν σπίτια, έστω για προσωρινή φιλοξενία

March 22, 2022

Άρτα: Έβαλαν στο καταφύγιο στην παγωνιά κουταβάκια- Γίνεται έκκληση να βρεθούν σπίτια, έστω για προσωρινή φιλοξενία


Διαφ.

Γνωρίζουμε όλοι ότι όταν λέμε αδέσποτα, δεν εννοούμε μόνο τα ζωάκια που βρίσκονται στους δρόμους αλλά και τα ζώα στα καταφύγια. Οι περισσότεροι όμως το ξεχνάμε. Και ασχολούμαστε με αυτά των δρόμων. Όμως τα ζώα που ζουν στα καταφύγια είναι αδέσποτα και έχουν μεγάλη ανάγκη να φύγουν από εκεί και να βρουν ένα σπίτι.
Τα περισσότερα καταφύγια στη χώρα μας είναι άθλια. Οι συνθήκες που ζουν τα ζώα είναι πάρα πολύ άσχημες. Μέσα σε ένα κλουβί που βγαίνουν σπάνια έξω, εκτεθειμένα στο κρύο και τη ζέστη. Και αν δεν πάνε οι εθελοντές να τα φροντίσουν, δεν θα πάει κανείς.
Αυτό όμως που είναι το πιο λυπηρό από όλα είναι όταν μέσα σε αυτά τα καταφύγια βάζουν μωρά σκυλάκια. Συχνά ανεμβολίαστα που κολλάνε τύφο και πεθαίνουν με φριχτούς πόνους και μεγάλη ταλαιπωρία. Πόσο φοβερό και απάνθρωπο είναι αυτό…
Αυτές τις μέρες στο καταφύγιο της Άρτας πετάχτηκαν- ναι αυτή είναι η σωστή λέξη-  5 κουταβάκια, τσοπανάκια. Βρεγμένα, παγωμένα, βρώμικα και τρομοκρατημένα. Το βλέπετε άλλωστε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, οι οποίες σου ραγίζουν την καρδιά. Με τέτοια παγωνιά, πώς θα επιβιώσουν αυτά τα μικρούλια;
Οι εθελοντές κάνουν έκκληση να βρεθούν άνθρωποι να τα υιοθετήσουν ή έστω να τα φιλοξενήσουν τις μέρες που έχει πολύ κρύο. Να πάνε κάπου ζεστά. Δεν θα ξεπεράσουν τα 20 κιλά.
Αν κάποιος θέλει να κάνει μια καλή πράξη ας στείλει μήνυμα στην εθελόντρια Katerina Lampraki Aletra.  Τηλέφωνο  6946800860.   Βρίσκονται, όπως είπαμε, στο καταφύγιο της Άρτας.

Πηγή

Διαβάστε επίσης: