Γατούλα κάθεται μέσα σε κατάστημα Σκλαβενίτη για να αποφύγει το κρύο και τη βροχή- Είναι στην υποδοχή

March 31, 2022

Γατούλα κάθεται μέσα σε κατάστημα Σκλαβενίτη για να αποφύγει το κρύο και τη βροχή- Είναι στην υποδοχή


Διαφ.

Μια φωτογραφία που ανάρτησε στο Facebook ο Vasilis Katsogiannis μας έφτιαξε πραγματικά τη διάθεση. Όπως έχουμε ξαναπεί, τα καταστήματα που αγαπάνε τα ζώα και τα φροντίζουν, όπως μπορούν, θέλουμε να τα προβάλλουμε. Ώστε να πράξουν το ίδιο και άλλοι. Και επειδή θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε άνετα να συνυπάρξουμε με τα ζώα, αρκεί να τους δώσουμε λίγη αγάπη.



Δυστυχώς, και αυτή είναι η αλήθεια, τα περισσότερα μαγαζιά δεν είναι φιλικά προς τα αδέσποτα. Τα διώχνουν από έξω και τα απομακρύνουν όσο περισσότερο μπορούν από το μέρος τους. Και επίσης γκρινιάζουν στους εθελοντές που τα φροντίζουν εκεί κοντά. Για να μην αναφέρουμε και τις φόλες που ρίχνουν διάφοροι ιδιοκτήτες από ταβέρνες ώστε να μην πλησιάζουν εκεί τα ζώα και ζητούν φαγητό. Πριν από λίγα χρόνια, για παράδειγμα, στις ταβέρνες του Ασπρόπυργου στη θάλασσα βρέθηκαν μια μέρα δεκάδες σκοτωμένα ζώα, τα οποία, όπως λένε ανώνυμες καταγγελίες, τα είχαν ξεκάνει οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εκεί. Αμέτρητα τέτοια περιστατικά με ταβέρνες.

Όμως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα pet friendly καταστήματα κάνουν την εμφάνισή τους. Και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Η ανάρτηση της φωτογραφίας, για την οποία λέγαμε, είναι από ένα κατάστημα Σκλαβενίτη. Δεν θα πούμε όμως ποιο είναι για ευνόητους λόγους. Άλλωστε δεν έχει σημασία ποιο είναι αλλά αυτό που έκαναν. Για την ιστορία τα καταστήματα Σκλαβενίτη ήταν ανέκαθεν φιλικά προς τα αδέσποτα. Οι ιδιοκτήτες τους μάλιστα δίνουν τροφές σε φιλοζωικές ομάδες. Και στα περισσότερα θα δείτε ένα δύο αδεσποτάκια έξω που τους έχουν τροφή και φαγητό. Την ώρα που άλλη πασίγνωστη αλυσίδα σούπερ μάρκετ κάνει τα πάντα να τα διώξει.

Στη φωτογραφία λοιπόν αυτή φαίνεται μια αδέσποτη ασπρόμαυρη γατούλα, που όπως λέει ο Vasilis Katsogiannis, είναι στην υποδοχή του καταστήματος, μέσα σε αυτό. Αλλά έχει και μια άλλη δουλειά. Φυλάει τις ομπρέλες. Το αστείο δε είναι ότι κάθεται και πάνω στην ουρά της.

Υπέροχη εικόνα. Ένα πλασματάκι βρίσκει καταφύγιο από τη βροχή και το κρύο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: