Κολωνός: Άντρας έκλεισε γατάκι σε σακούλα και το πατούσε να πεθάνει- Εθελοντές κάνουν έκκληση για οικονομική βοήθεια

April 16, 2022

Κολωνός: Άντρας έκλεισε γατάκι σε σακούλα και το πατούσε να πεθάνει- Εθελοντές κάνουν έκκληση για οικονομική βοήθεια


Διαφ.

Για το συμβάν που θα αναφερθούμε πιο κάτω δεν θα σχολιάσουμε τίποτα. Κάποιες φορές τα λόγια είναι περιττά γιατί ό,τι και να πεις είναι λίγο. Αυτό που όμως θα πούμε είναι ότι οι επικίνδυνοι άνθρωποι είναι πολλοί και ζουν δίπλα μας.
Αυτές τις μέρες λοιπόν στην περιοχή του Κολωνού, Κρέοντος και Ξανθίππης, ένας ηλικιωμένος πίσω από έναν κάδο σκουπιδιών έκλεισε σε μια σακούλα ένα μωρό γατάκι, το οποίο είχε σπίτι του. Στη συνέχεια το πατούσε με τα πόδια του για να πεθάνει και να το πετάξει στον κάδο.
Το δύστυχο ζώο, όπως ήταν φυσικό, έκλαιγε. Για καλή του τύχη, εκείνη την ώρα περνούσε μια γυναίκα, η οποία, βλέποντας το περιστατικό, άρχισε να φωνάζει. Ο άντρας τράπηκε σε φυγή. Εθελόντρια της ομάδας Αδέσποτες Επί Κολωνώ, που περνούσε και αυτή από το σημείο, μαζί με την κυρία πήραν το μωρό και τον ακολούθησαν μέχρι το σπίτι του. Εκείνος παραδέχτηκε την πράξη του λέγοντας ότι ήθελε να το λυτρώσει, έκανε ακαθαρσίες και η φιλοζωική δεν το έπαιρνε.
Η εθελόντρια κάλεσε την αστυνομία. Η ομάδα των Αδέσποτων Επί Κολωνώ πήγε και αυτή το σημείο. Και φυσικά ακολούθησαν οι κλασικές ελληνικές αντιδράσεις των διαφόρων κατοίκων εκεί, που ενώ δεν ήταν παρόντες στο περιστατικό, άρχισαν να δικαιολογούν το δράστη. Είπαμε, στη χώρα αυτή φταίει πάντα το θύμα.
Η ομάδα μετέφερε το γατάκι στον κτηνίατρο. Ήταν και υποσιτισμένο. Ο ηλικιωμένος έμεινε όλο το βράδυ στο τμήμα καθώς η εισαγγελέας-και μπράβο της- αρνήθηκε, λόγω ηλικίας, να τον στείλει σπίτι. Η απόφαση ήταν ποινή φυλάκισης, εξαγοράσιμη, με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο ο δράστης πλήρωσε για να αφεθεί με αναστολή.
Η τελευταία ενημέρωση της ομάδας είναι ότι το μικρούλι είναι μαχητής και προσπαθεί να ζήσει. Κάτι που ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά.
Όποιος θέλει να βοηθήσει τους εθελοντές με τα έξοδα ας μιλήσει μαζί τους. Ας βοηθήσουμε και εμείς όσο μπορούμε. Γιατί αν δεν βοηθήσουμε τους εθελοντές που τρέχουν, δεν θα μπορούν και εκείνοι να βοηθάνε ζώα. Μιλήστε εδώ μαζί τους ????Αδέσποτες Επί Κολωνώ. Μάθετε για την πορεία της υγείας του μικρού αλλά και για το έργο τους.

????‍????Το μικρούλι δίνει μάχη (βίντεο) 

Πηγή

Διαβάστε επίσης: