Παραμύθια σε παιδιά από Drag queens: Αντιδράσεις για την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

December 29, 2022

Εντονες αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία της ομάδας «ΘΕΡΑΠΑΙΖΕΙΝ» να βάλει Drag Queens να διαβάσουν χριστουγεννιάτικα παραμύθια σε παιδάκια νηπιαγωγείου. Η εκδήλωση επρόκειτο να γίνει στον παιδικό σταθμό «Μικρόκοσμος» στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, άλλαξε τοποθεσία, καθώς σύμφωνα με τους διοργανωτές, το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και υπήρχε ανάγκη για μεγαλύτερο χώρο. Την ίδια ώρα, οι αντιδράσεις συνεχίζονται, ενώ το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εξέδωσε ανακοίνωση, διαχωρίζοντας τη θέση του από το event, καθώς η συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών έγινε με δική τους πρωτοβουλία.


Διαφ.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, σε ανακοίνωση που ανήρτησαν στο facebook, «Η πολλαπλάσια από το αναμενόμενο εκδήλωση ενδιαφέροντος από γονείς για συμμετοχή των παιδιών τους στη δράση είναι η απάντηση της ελληνικής οικογένειας στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από σκόπιμες διαστρεβλώσεις των γνωστών ακροδεξιών κύκλων». Παράλληλα επισημαίνει: «Με αίσθημα ευθύνης λοιπόν απέναντι στα παιδιά, ώστε να αποτραπεί η πιθανή έκθεσή τους σε παραλήρημα μίσους συγκεντρωμένων, και για την εξυπηρέτηση της μεγάλης ζήτησης, μεταφερόμαστε πιο κεντρικά, σε νέα τοποθεσία, για την οποία θα ενημερωθούν οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες στα στοιχεία επικοινωνίας που καταχώρησαν κατά την εγγραφή».

Ακόμα, η οργάνωση «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωσή της: «Θέλουμε όλοι οι γονείς του κόσμου να σκεφτούν ότι κάθε παιδί έχει δικαίωμα να είναι ο εαυτός του και αν τελικά είναι ΛΟΑΤΚΙ+ δεν σημαίνει ότι αυτομάτως γίνεται ένα άλλο παιδί διαφορετικό από αυτό που όταν γεννήθηκε υποσχεθήκαμε και δεσμευτήκαμε ότι θα το αγαπάμε και θα το φροντίζουμε για πάντα». Την ίδια ώρα, ποικίλα σχόλια αναρτούν χρήστες των social media που τάσσονται είτε υπέρ είτε κατά της συγκεκριμένης εκδήλωσης, παραθέτοντας διάφορες απόψεις για την εκδήλωση. Ενδεικτικά ορισμένες αναρτήσεις:

laspa-drag-queens
Η ανάρτηση της Κατερίνας Λάσπα για την εκδήλωση με Drag Queens στη Θεσσαλονίκη

 

Αυτή η αθλιότητα πρέπει να σταματήσει πριν καν ξεκινήσει. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα, να προσπαθεί να δημιουργεί τέτοια…

Posted by Andreas Papamimikos – Ανδρέας Παπαμιμίκος on Friday, December 30, 2022

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: