Αποθεώνουν τη χώρα μας: «Στην Ελλάδα μπορείτε να ζήσετε χωρίς να δουλεύετε, είναι ο παράδεισος του 2023»

January 5, 2023

Αποθεώνουν τη χώρα μας: «Στην Ελλάδα μπορείτε να ζήσετε χωρίς να δουλεύετε, είναι ο παράδεισος του 2023»


Διαφ.

Στη λίστα με τα μέρη με πολύ φθηνό κόστος ζωής προστέθηκε φέτος η Ελλάδα. Σύμφωνα με άρθρο του Forbes, πρόκειται για μία από τις ονειρικές χώρες που αν την επιλέξει κάποιος Αμερικάνος για να ζήσει, μπορεί ακόμη και να μη χρειαστεί να δουλεύει.Φθηνό κόστος ζωής: Το άρθρο του Forbes

Όπως γράφει χαρακτηριστικά. «Φέτος είναι η χρονιά για να κυνηγήσετε το όνειρο: Παρατήστε τη δουλειά σας και μετακομίστε σε ένα από τα φθηνότερα (και καλύτερα) μέρη για να ζήσετε στον κόσμο, μια χώρα με τόσο χαμηλό κόστος, ώστε ίσως μπορέσετε να σταματήσετε να εργάζεστε».

Το άρθρο στηρίζεται σε στοιχεία της International Living, η οποία δημοσιεύει τον Annual Global Retirement Index, με τα καλύτερα μέρη για να συνταξιοδοτηθεί κανείς. Όμως, όπως τονίζει το Forbes, αυτή η λίστα δεν αφορά μόνο συνταξιούχους. «Απευθύνεται σε όποιον αναζητά μια καλύτερη ζωή, μια πιο προσιτή ζωή ή απλώς έναν τρόπο να ξεφύγει από όλα αυτά—τον φρενήρη ρυθμό της ζωής, τη βία, την πολιτική, τον διχασμό».

Και συνεχίζει: «Σκεφτείτε τις επιλογές σας στο εξωτερικό και τα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται καλύτερα», λέει η Jennifer Stevens, της International Living. «Μπορείς, στην πραγματικότητα, να απαλλαγείς από το καθημερινό τρέξιμο. Όταν μπορείς να μειώσεις το κόστος ζωής σου στο μισό —ή και περισσότερο σε ορισμένα μέρη— έχεις πολλές δυνατότητες για καλύτερη ζωή. Εάν δεν χρειάζεται να εργάζεσαι τόσο σκληρά ή για τόσο πολλές ώρες, τότε έχεις την πολυτέλεια να περνάς τις μέρες σου όπως θέλεις, με άτομα των οποίων την παρέα απολαμβάνεις. Μπορείς να αποχαιρετήσεις τις μετακινήσεις, τη δουλειά, το κρύο, την πολιτική και να εγκατασταθείς σε ένα μέρος όπου κάθε μέρα φέρνει μια περιπέτεια».

«Δεν κάνω δουλειές στο σπίτι, γι’αυτό πληρώνονται οι καθαρίστριες»: Σάλος με τις δηλώσεις της Θάλειας Ματίκα

Φθηνό κόστος ζωής: Στην 7η θέση η Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση της λίστα του International Living με τα μέρη όπου κανείς μπορεί να τα κάνει όλα αυτά.

Όπως σημειώνει το Forbes, πρόκειται για έναν νέο προορισμό που προστέθηκε φέτος στη λίστα, καθώς η χώρα έχει κάνει βήματα προόδου στις επιλογές της έκδοσης βίζας που προσφέρει σε όσους θέλουν να μείνουν για περισσότερο καιρό. «Και, φυσικά, είναι ένα όμορφο μέρος και με καλό κόστος», λέει η Stevens.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα προνόμια της Ελλάδας αναφέρονται και η Ελληνική κουζίνα που είναι μία από τις καλύτερες του κόσμου, αλλά και η πλούσια ιστορία της χώρας.

Πόσο κοστίζει η ζωή στην Ελλάδα για έναν Αμερικανό; «Πρακτικά μιλώντας, ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα στην Ελλάδα ξεκινώντας από 1.900 δολάρια τον μήνα και ένας single με περίπου 1.600 δολάρια», λέει η Stevens. «Αλλά να έχετε κατά νου ότι για μια ανανεώσιμη βίζα διαμονής, πρέπει να δείξετε ότι διαθέτετε τουλάχιστον 2.000 ευρώ τον μήνα».

Πού να ζήσει ένας Αμερικανός στην Ελλάδα; Το Forbes αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι πιο γνωστή για τα νησιά της. «Εάν η Ελλάδα γίνει το σπίτι σας, το island hopping γίνεται μέρος της ζωής σας», όπως λέει η Lynn Roulo της International Living. Το Forbes τονίζει ότι η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα που έχει μόνο καλοκαίρι. «Εάν ζεις στην Αθήνα, πρέπει να περιμένεις πολύ ζεστά καλοκαίρια και δροσερούς χειμώνες και βροχές», σημειώνει, σύμφωνα με το moneyreview, η Roulo.

Η λίστα με τις χώρες με φθηνό κόστος ζωής:
  1. Πορτογαλία
  2. Μεξικό
  3. Παναμάς
  4. Ισημερινός
  5. Κόστα Ρίκα
  6. Ισπανία
  7. Ελλάδα
  8. Γαλλία
  9. Ιταλία – Ταϊλάνδη


Πηγή

Διαβάστε επίσης: