Ένας φωτογράφος απαθανάτισε ένα Carbonito de Sophie : το πουλί που μοιάζει βγαλμένο απο παραμύθι

January 7, 2023

Ένας φωτογράφος απαθανάτισε ένα Carbonito de Sophie : το πουλί που μοιάζει βγαλμένο απο παραμύθι


Διαφ.

Ένας φωτογράφος απαθανάτισε ένα Carbonito de Sophie : το πουλί που μοιάζει βγαλμένο απο παραμύθι…????

 



Υπάρχουν εκατομμύρια είδη στον κόσμο που δεν γνωρίζουμε ακόμα. Κάποια που πιστεύαμε οτι έχουν εξαφανιστεί ,επανεμφανίζονται. Η φύση δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσσει.

Ένα παράδειγμα ορισμένων ειδών που δεν γνωρίζουμε, είναι αυτό το μικρό που ονομάζεται Carbonito de Sophie  (λευκός-μελαχροινός θηλεμιστής), ένα πουλί με ένα καταπληκτικό πολύχρωμο φτέρωμα. Μπορούμε να το δούμε μόνο σε ορισμένα βόρεια δάση στην Ασία.

# 1

Η επιστημονική του ονομασία είναι Leptooecile sophiae και ζει στην Κίνα, την Ινδία, τη Ρωσία και τα βόρεια δάση. Το φτέρωμα του είναι αυτό που είναι εντυπωσιακό , καθώς φαίνεται ότι έχει ένα μπλε τρίχωμα με βιολετί τόνους, μια ροζ κοιλιά και ένα λευκό ή γκρι φρύδι.

# 2

Τα αρσενικά αυτού του είδους έχουν τα πιο εντυπωσιακά χρώματα. Αυτό το πουλί ζυγίζει 6 – 8 γραμμάρια και δεν ξεπερνά τα 10 cm.

Συνήθως ζουν σε ζεύγη μόνο κατά την περίοδο αναπαραγωγής και μετά από αυτό μπορούν να είναι σε σμήνη των 25. Η διατροφή τους βασίζεται σε έντομα, αράχνες, μούρα και σπόρους.

# 3

Αυτό το είδος δεν κινδυνεύει να εξαφανιστεί λόγω της νοημοσύνης του κατά την κατασκευή φωλιών, οι οποίες δεν είναι τόσο εύκολα ορατές λόγω του φυσικού καμουφλάζ τους και δεν υπάρχουν τόσο μεγάλα αρπακτικά για αυτό το είδος.

 

whydontyousharethis


Πηγή

Διαβάστε επίσης: