Τον «κράζει» όλο το διαδίκτυο: Πήρε το λάστιχο και κατέβρεξε άστεγη επειδή καθόταν απέναντι από το μαγαζί του

January 16, 2023

Τον «κράζει» όλο το διαδίκτυο: Πήρε το λάστιχο και κατέβρεξε άστεγη επειδή καθόταν απέναντι από το μαγαζί του


Διαφ.

Συγκλονίζει βίντεο που δείχνει έναν καταστηματάρχη να ρίχνει με το λάστιχο νερό σε μία άστεγη που βρισκόταν έξω από το μαγαζί του.Ο Κόλιερ Γκουίν, ιδιοκτήτης της γκαλερί Foster Gwin στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο, παραδέχτηκε στην San Francisco Chronicle ότι έριξε νερό στην άστεγη γυναίκα που καθόταν στο πεζοδρόμιο μπροστά από την επιχείρησή του.

Το βίντεο τραβήχτηκε το πρωί της Δευτέρας (9/1) από ιδιοκτήτη ενός κοντινού αρτοποιείου και δείχνει τον Γκουίν να ρίχνει νερό στη γυναίκα, η οποία φωνάζει έντρομη.

Με ήρεμη φωνή ο Γκουίν της λέει, στη συνέχεια: «Απλώς κουνήσου» πριν την καταβρέξει και πάλι.

Ο Guardian δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την ταυτότητα της γυναίκας, που, σύμφωνα με ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων στη γειτονιά, έχει εμφανιστεί και στο παρελθόν στην περιοχή.

Αμετανόητος ο καταστηματάρχης απέναντι στην άστεγη

Ο ιδιοκτήτης, σε συνέντευξή του στην Chronicle, δεν δηλώνει μετανιωμένος, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Λυπάμαι μόνο που… ο τρόπος μου να τη βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ δεν έχει αποτέλεσμα».

«Είναι πραγματικά σκληρό και ψυχρό. Και πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που είδαν το βίντεο συγκλονίστηκαν από τη σκληρότητα και την έλλειψη αντίληψης της πράξης του», δήλωσε η Τζένιφερ Φρίντεμπαχ, εκτελεστική διευθύντρια της οργάνωσης για τους άστεγους Coalition on Homelessness.

Οι Αρχές του Σαν Φρανσίσκο επιβεβαίωσαν ότι απάντησαν σε κλήση για το περιστατικό την περασμένη Δευτέρα.

Δείτε το βίντεο όπου καταβρέχει την άστεγη γυναίκα

Παρόμοια περιστατικά με την άστεγη και τον ιδιοκτήτη γκαλερί έχουν συμβεί και στην Ελλάδα φυσικά, καθώς η ανάγκη για επιβολή εξουσίας δεν έχει έθνος. Σοκαριστικά πλάνα με δημόσιο βασανισμό γυναίκας ΑμεΑ. Αστυνομικοί έβρεξαν με μάνικα μία γυναίκα έξω από το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας. Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Σαν άλλος Κολιέρ Γκουίν ο αστυνομικός ισχυρίστηκε πως η γυναίκα είχε αφοδεύσει νωρίτερα και απλώς προσπαθούσε να καθαρίσει το πεζοδρόμιο. Ίδιες πρακτικές, ίδιες δικαιολογίες, θα έλεγε κανείς συγκρίνοντας τις δύο υποθέσεις.

Ψυχρή εισβολή με τσουχτερό κρύο και χιόνια τις επόμενες ημέρες: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: