”Βασανίζουν” την Εύα Καϊλή στη Φυλακή: «Την έβαλαν σε απομόνωση, δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της»

January 21, 2023

”Βασανίζουν” την Εύα Καϊλή στη Φυλακή: «Την έβαλαν σε απομόνωση, δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της»Ο χρόνος κυλά εφιαλτικά για την Εύα Καϊλή στις βελγικές φυλακές, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.Η χθεσινή εξέλιξη δεν αποκλείεται να σχετίζεται με το γεγονός πως ο εγκέφαλος του Κατάρ-gate Αντόνιο Παντσέρι έχει αρχίσει να «κελαηδάει» για τους πρωταγωνιστές του μεγάλου σκανδάλου, με κανέναν να μην μπορεί να αποκλείσει νέες αποκαλύψεις γύρω από την εμπλοκή της Εύας Καϊλή.

Όπως και να έχει, η υπερασπιστική γραμμή της ίδιας φαίνεται πως δεν έπεισε τους Βέλγους δικαστές για την αθωότητά της. Συγκεκριμένα, η Εύα Καϊλή αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έχει ένα παιδί 22 μηνών που δεν μπορεί να μένει μόνο του, καθώς το βλέπει μόνο μία φορά τον μήνα. Ανέφερε ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, τονίζοντας ότι άλλοι ευρωβουλευτές είναι ελεύθεροι και ετοιμάζουν την υπερασπιστική τους γραμμή, ενώ η ίδια είναι στη φυλακή.

Η λιτή ανακοίνωση

Ωστόσο, τα επιχειρήματά της αυτά, όσο όμως και το ότι δεν γνώριζε τίποτα για το σκάνδαλο αλλά προδόθηκε από τον σύντροφό της έπεσαν στο κενό.
Με μια λιτή ανακοίνωση, η βελγική Δικαιοσύνη χθες το απόγευμα ανέφερε τα εξής:

«Στο πλαίσιο μιας μεγάλης κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για τη φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η E.K. εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα (σ.σ.: χθες) ενώπιον των προδικαστικών τμημάτων του Πρωτοδικείου της Βρυξέλλες. Στη διάταξή του σήμερα το πρωί το προσυμβούλιο επιβεβαίωσε την προδικαστική κράτηση της E.K. Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του κατηγορητηρίου τμήματος του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών. Προς το συμφέρον της έρευνας δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου».

Ο Γολγοθάς του Μάρκου Λεζέ: «Εγώ πήγα για μια εξέταση ρουτίνας και οι γιατροί μου βρήκαν βαρβάτο καρκίνο»

Η «καταγγελία» του δικηγόρου της Εύας Καϊλή

Λίγες ώρες νωρίτερα και εν αναμονή της απόφασης για το μέλλον της Εύας Καϊλη, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος κατήγγειλε πως η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έχει πέσει θύμα βασανιστηρίων στις φυλακές του Χάρεν.

«Ήταν για αρκετές ώρες στην απομόνωση, της είχαν πάρει το μπουφάν, ενώ κρύωνε, και δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, αποκαλύπτοντας πως οι φύλακες δεν σεβάστηκαν ούτε τις ημέρες αδιαθεσίας της άλλοτε λαμπερής Εύας.

«Όπως συμβαίνει στις γυναίκες μία φορά τον μήνα, είχε πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν ούτε να πλυθεί. Όλα αυτά σημαίνουν βασανιστήρια, όλα αυτά θυμίζουν Μεσαίωνα» είπε ο ποινικολόγος.
 

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κρατείται εδώ και περισσότερο από έναν μήνα στις βελγικές φυλακές του Χάρεν, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες ενώπιον των βελγικών Αρχών βρέθηκαν τόσο ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος όσο και ο Αντρέ Ριζόπουλος. Πλέον, και με δεδομένο πως δεν θα ασκηθεί έφεση επί της απόφασης, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα μπορεί να αιτηθεί εκ νέου την αποφυλάκισή της σε έναν μήνα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: