Αγγλία: Διασώθηκε νεαρή φώκια που «ξεστράτισε» και εντοπίστηκε έξω από κεμπαμπτζίδικο

January 21, 2023

Αγγλία: Διασώθηκε νεαρή φώκια που «ξεστράτισε» και εντοπίστηκε έξω από κεμπαμπτζίδικοΜια γκρίζα φώκια νεαρής ηλικίας διασώθηκε όταν εντοπίστηκε έξω από ένα κατάστημα κεμπάπ στο Νόρφολκ της Ανατολικής Αγγλίας.

 Στην ομάδα διάσωσης Marine and Wildlife Rescue εστάλησαν το βράδυ της Παρασκευής φωτογραφίες του ζώου, το οποίο βρισκόταν έξω από το κατάστημα κεμπάπ Istanbul Delight στο Hemsby, εκατοντάδες μέτρα μακριά από την παραλία.

Ο Dan Goldsmith, πρόεδρος του κέντρου διάσωσης με έδρα το Great Yarmouth, δήλωσε πως μετά την πρώτη έρευνα αρχικά πίστεψαν ότι πρόκειται για φάρσα. «Αφού ψάξαμε την περιοχή για αρκετή ώρα, βρήκαμε τελικά τη φώκια να τσαλαβουτάει σε ένα μονοπάτι έξω από μια αίθουσα ψυχαγωγίας που ονομάζεται Mirage», είπε.

«Το νεογνό πρέπει να έψαχνε απλώς για κάποιο καταφύγιο, αλλά να αποπροσανατολίστηκε και συνέχισε να κατευθύνεται προς την ενδοχώρα», διευκρίνισε.

Φωτ.: Marine and Wildlife Rescue

 

Ο 38χρονος Goldsmith δήλωσε ότι το νεαρό θαλάσσιο θηλαστικό ήταν καλά στην υγεία του και μαζί με έναν συνάδελφό του το φόρτωσαν σε ένα φορείο για να το μεταφέρουν πίσω στην παραλία.

Πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους εικόνες φώκιας στην ενδοχώρα καθίστανται όλο και πιο συχνές ως αποτέλεσμα της αύξησης των πληθυσμών στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία χρόνια.

«Αυτό ήταν πιο ασυνήθιστο από αυτό που κάνουμε συνήθως, αλλά αυτό γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο φαινόμενο», δήλωσε ο Goldsmith. «Θυμάμαι ότι πριν από 20 χρόνια δεν λαμβάναμε σχεδόν καθόλου κλήσεις για φώκιες, ίσως δύο την εβδομάδα . Αυτή τη στιγμή, σε περιόδους αιχμής λαμβάνω πιθανώς 15-20 κλήσεις για διαφορετικές περιπτώσεις με φώκιες ανά ημέρα», συμπλήρωσε.

Οι γκρίζες φώκιες στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν σε 500 στις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά σήμερα υπολογίζεται ότι υπάρχουν 120.000 και αυτή η πληθυσμιακή έκρηξη, σε συνδυασμό με την πρόσφατη περίοδο γεννήσεων, είναι που, σύμφωνα με τον Goldsmith, ευθύνεται για την αύξηση τέτοιους είδους εικόνων.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: