Συνελήφθη γυναίκα στη Γερμανία που δολοφόνησε σωσία της για να σκηνοθετήσει τον θάνατό της

February 4, 2023

Συνελήφθη γυναίκα στη Γερμανία που δολοφόνησε σωσία της για να σκηνοθετήσει τον θάνατό της


Διαφ.

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε μια γυναίκα ως ύποπτη για τη δολοφονία μιας σωσία της την οποία αναζήτησε στο Διαδίκτυο προκειμένου να σκηνοθετήσει τον θάνατό της.

 Η 23χρονη Γερμανοϊρακινή κρατείται σε φυλακή του Ίνγκολσταντ, στη Νότια Γερμανία, για τον θάνατο μιας 23χρονης Αλγερινής, δήλωσε την Τρίτη στο CNN ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ίνγκολσταντ, Αντρέας Αϊχέλε. Ένας 23χρονος Κοσοβάρος κρατείται, επίσης, για την ίδια δολοφονία.

Η εξαφάνιση της ύποπτης για τη δολοφονία

Οι γονείς της Γερμανοϊρακινής υπόπτου δήλωσαν την εξαφάνισή της στις 16 Αυγούστου του περασμένου έτους. Το αυτοκίνητό της βρέθηκε αργότερα στο Ίνγκολσταντ με το πτώμα μιας γυναίκας μέσα. Είχε μαχαιρωθεί πολλές φορές και το πρόσωπό της ήταν παραμορφωμένο.

Η αστυνομία και οι γονείς της αναγνώρισαν αρχικά το πτώμα ως αυτό της αγνοούμενης γυναίκας. Ωστόσο, η αυτοψία και η ανάλυση DNA αποκάλυψαν ότι δεν ήταν εκείνη αλλά μια άλλη γυναίκα που της έμοιαζε εντυπωσιακά. Το θύμα ταυτοποιήθηκε αργότερα ως μια 23χρονη γυναίκα από την Αλγερία.

Σκηνοθέτησε τον θάνατό της

Η Γερμανοϊρακινή γυναίκα συνελήφθη στις 18 Αυγούστου, αφού η αστυνομία την εντόπισε στο διαμέρισμα του Κοσοβάρου.

«Οι ερευνητές υποθέτουν, τώρα, ότι η ύποπτη ήθελε να κρυφτεί λόγω οικογενειακών προβλημάτων και σκηνοθέτησε τον θάνατό της», δήλωσε ο Aichele στο CNN.

«Οι ύποπτοι επινόησαν το σχέδιο να αναζητήσουν στο Διαδίκτυο μια γυναίκα που να μοιάζει με τη Γερμανοϊρακινή, να τη σκοτώσουν και να την τοποθετήσουν με τέτοιον τρόπο ώστε το πτώμα να θεωρηθεί, λανθασμένα, ως η ύποπτη» πρόσθεσε.

Η Γερμανοϊρακινή, η οποία ήταν blogger ομορφιάς και influencer του Instagram, έψαχνε στο Διαδίκτυο για γυναίκες που της έμοιαζαν και προσπαθούσε να τις «πείσει με ψεύτικες υποσχέσεις να τη συναντήσουν», σύμφωνα με τον Aichele.

Στις 26 και 27 Ιανουαρίου το περιφερειακό δικαστήριο του Ίνγκολσταντ εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για φόνο και για τους δύο υπόπτους, αποκάλυψε ο Aichele.

Στο πλαίσιο της έρευνάς της, η αστυνομία έχει ανακρίνει αρκετές γυναίκες με τις οποίες ήρθε σε επαφή. Οι δύο ύποπτοι, τα ονόματα των οποίων δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα από την αστυνομία σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, κρατούνται σε διαφορετικές φυλακές.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: