Οικογενειακή τραγωδία: Πα-τέρας σκότωσε την 22χρονη κόρη του γιατί ήθελε να φύγει από το πατρικό της

February 7, 2023

Οικογενειακή τραγωδία: Πα-τέρας σκότωσε την 22χρονη κόρη του γιατί ήθελε να φύγει από το πατρικό της


Διαφ.

Θύελλα αντιδράσεων έχει πυροδοτήσει στο Ιράκ η δολοφονία της 22χρονης YouTuber, Τίμπα αλ Αλί, από τον τον ίδιο της τον πατέρα.Σε διαδηλώσεις καλούν οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ζητώντας δικαιοσύνη για τη δολοφονία μια νεαρής Ιρακινής από τον ίδιο της τον πατέρα.

Νεκρή από τα χέρια του πατέρα της

Η Τίμπα αλ Αλί, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, αποφάσισε να φύγει από το πατρικό της και να εγκατασταθεί στην Τουρκία. Όμως, ο πατέρας της, που δεν συναινούσε με την απόφαση της κόρης του, τη σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια.

Ο τραγικός θάνατος της YouTuber από το Ιράκ, έχει πυροδοτήσει -σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Independent- κύμα οργής στη χώρα, με τις οργανώσεις που μάχονται υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών να ζητούν να σταματήσει η κουλτούρα της «δολοφονίας τιμής» στη χώρα.

Σε μήνυμα στο Twitter, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Saad Maan, ανέφερε την Παρασκευή ότι η Τίμπα αλ Αλί δολοφονήθηκε από τον πατέρα της, στις 31 Ιανουαρίου, στη νότια επαρχία Diwaniya.

Ο Maan ανέφερε επίσης ότι η αστυνομία προσπάθησε να μεσολαβήσει στην «οικογενειακή διαμάχη» χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη βάση της διαφωνίας.

Πρόσθεσε δε ότι μετά την αρχική συνάντηση της αστυνομίας με την οικογένεια «μείναμε έκπληκτοι… με την είδηση ​​της δολοφονίας της από τον ίδιο της τον πατέρα, ο οποίος ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του».

Η Τίμπα αλ Αλί ήταν γνωστή YouTuber που δημοσίευε βίντεο από την καθημερινότητά της στην Τουρκία. Στα βίντεό της εμφανιζόταν επίσης πολύ συχνά και ο αρραβωνιαστικός της.

Αρνούταν να επιστρέψει στο Ιράκ – Είχε δεχθεί παρενόχληση από τον αδερφό της

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η 22χρονη είχε ταξιδέψει στην Τουρκία με την οικογένειά της το 2017, αλλά αρνήθηκε να επιστρέψει μαζί τους στο σπίτι και έκτοτε έμενε εκεί.

Η 22χρονη YouTuber δεν ήθελε να επιστρέψει στο πατρικό της, γιατί είχε δεχθεί παρενόχληση από τον αδερφό της.

Η δολοφονία της έχει προκαλέσει οργή στα social media.

Η ακτιβίστρια Ala Talabani έγραψε:

«Οι γυναίκες στις κοινωνίες μας είναι όμηροι εθίμων λόγω της απουσίας νομικών αποτρεπτικών και κυβερνητικών μέτρων – τα οποία επί του παρόντος δεν είναι ανάλογα με το μέγεθος των εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος κατά της ενδοοικογενειακής βίας».

Σε ανακοίνωσή της, η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε τη «φρικτή» δολοφονία:

«Μέχρι οι ιρακινές αρχές να υιοθετήσουν ισχυρή νομοθεσία για την προστασία των γυναικών και των κοριτσιών… θα συνεχίσουμε αναπόφευκτα να γινόμαστε μάρτυρες φρικτών δολοφονιών», δήλωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια της ομάδας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Aya Majzoub.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: