Η μεγαλύτερη θαλαμηγός του πλανήτη- 39 σουίτες, 6 καταστρώματα, κελάρι με 10.000 κρασιά

February 6, 2023

Η μεγαλύτερη θαλαμηγός του πλανήτη- 39 σουίτες, 6 καταστρώματα, κελάρι με 10.000 κρασιά


Διαφ.

Η μεγαλύτερη θαλαμηγός του πλανήτη- 39 σουίτες, 6 καταστρώματα, κελάρι με 10.000 κρασιά (Εικόνες & Βίντεο)

 Κάθε διαμέρισμα θα έχει δικό του γυμναστήριο, κουζίνα και βιβλιοθήκη!

Τα αποκαλυπτήρια των σχεδίων για την μεγαλύτερη θαλαμηγό στον κόσμο έγιναν την Δευτέρα και οι εικόνες πραγματικά εντυπωσιάζουν. Το σούπερ γιοτ διαθέτει 30 πολυτελείς σουίτες, κελάρι με 10.000 κρασιά, έξι καταστρώματα και τιμή εκκίνησης για το καθένα τα 9,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν το Somnio, όπως ονομάζεται το σούπερ γιοτ, θα καθελκυστεί το 2024 και το εκτιμώμενο κόστος ναυπήγησής του ανέρχεται στο μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

Το μήκους 222 μέτρων σκάφος αναμένεται μάλιστα να είναι κατά 40 μ. μακρύτερο από την θαλαμηγό Azzam (της βασιλικής οικογένειας του Αμπού Ντάπι) που μέχρι σήμερα θεωρείται το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο.

View this post on Instagram

A post shared by Somnio (@somnioyacht)

Σύμφωνα με τον Insider τα πολυτελή διαμερίσματα του γιοτ – καθένα από τα οποία θα έχει το δικό του γυμναστήριο – θα διατίθενται με αρχική τιμή τα 11.2 εκ. δολάρια ενώ για να κάνει κάποιος προσφορά θα πρέπει πρώτα να έχει δεχτεί σχετική πρόταση.

View this post on Instagram

A post shared by Somnio (@somnioyacht)

Την ευθύνη του πρότζεκτ έχει ο Αμερικανός εκατομμυριούχος Καρλ Λε Σουέφ, επικεφαλής της Somnio Global, ενός ομίλου που εξειδικεύεται στη βιώσιμη τεχνολογία, ενώ στην αρχιτεκτονική σύλληψη του σούπερ γιοτ συνεργάστηκαν η σουηδική Tillberg Design και η λονδρέζικη Winch Design.

View this post on Instagram

A post shared by Somnio (@somnioyacht)

 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου τα διαμερίσματα – που θα βρίσκονται στο έκτο κατάστρωμα – θα διαθέτουν ακόμα κουζίνα και βιβλιοθήκη ενώ θα υπάρχουν τραπεζαρίες τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα οι αγοραστές θα έχουν πρόσβαση σε κελάρι με 10.000 κρασιά τα οποία και θα μπορούν να δοκιμάσουν σε ξεχωριστό χώρο, αλλά και σε εστιατόρια, μπαρ και beach club με watersports!

 

«Πρώτης τάξης ιατρική περίθαλψη θα είναι επίσης διαθέσιμη επί του σκάφους, παρέχοντας στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας μακριά από πανδημίες και άλλους παγκόσμιους κινδύνους» αναφέρεται σε δήλωση σχετικά με τα αποκαλυπτήρια των σχεδίων του Somnio, σύμφωνα με την The Daily Mail.

eirinika


Πηγή

Διαβάστε επίσης: