«Δεν είχα λεφτά καθάριζα τουαλέτες» Λιλή Περγαντά, πώς από την απόλυτη φτώχεια έχτισε ένα Κολοσσό εκατομμυρίων

February 9, 2023

«Δεν είχα λεφτά καθάριζα τουαλέτες» Λιλή Περγαντά, πώς από την απόλυτη φτώχεια έχτισε ένα Κολοσσό εκατομμυρίων


Διαφ.

Καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Night Show» βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης η επιτυχημένη επιχειρηματίας και ιδρύτρια της «Power Health» Λιλή Περγαντά.H επενδύτρια του «Dragons’ Den» αναφέρθηκε στην καταγωγή της, τα χρόνια που σπούδαζε στο Λονδίνο αλλά και τους λόγους που αποφάσισε να αφήσει τη Βρετανική πρωτεύουσα και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Είμαι περήφανη για την καταγωγή μου. Είμαι από τη Λιβαδειά. Τελείωσα το Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη ως χημικός. Δεν με κάλυπτε μόνο ένα πτυχίο στη χημεία. Έφυγα στα 24 μου χρόνια και πήγα στο Λονδίνο, έκανα ένα μάστερ στη χημεία τροφίμων και συνδύασα και ένα ειδικό μάστερ για το management. Δεν υπήρχε οικονομική βοήθεια από την οικογένεια μου. Δύσκολα χρόνια, καθάριζα και τουαλέτες, αλλά τα κατάφερα» ανέφερε αρχικά η Λιλή Περγαντά και πρόσθεσε:

«Έζησα τρία χρόνια με τρεισήμισι στο Λονδίνο, δούλεψα σε μία μεγάλη και γνωστή πολυεθνική εταιρεία σαν χημικός εξειδικευμένος τροφίμων και γύρισα πίσω γιατί με ήθελε η οικογένειά μου, αλλιώς θα ήμουν στέλεχος εκεί. Μου το είχαν προτείνει να μείνω. Τι να κάνω στην Ελλάδα, όμως, εγώ τώρα με δύο πτυχία;

Που στην Ελλάδα τα άκουγαν κάποιες εταιρείες, πήγα να ζητήσω δουλειά σε μεγάλη ελληνική εταιρεία και μου λένε “τί θα πει χημικός τροφίμων και management παρέα; Με ρωτούσαν “εσύ είσαι χημικός ή μάνατζερ; Δεν έχουμε δουλειά. Φύγε από δω”. Συνέχεια άκουγα “φύγε από εδώ”. Είχα παραπάνω προσόντα από αυτό που ήθελαν και ζητούσαν», ανέφερε η σκληρή Dragon.

Πόσο βοήθησε το επάγγελμα του συζύγου της στην πραγματοποίηση των επαγγελματικών της σχεδίων; Όπως εξήγησε ο παρουσιαστής για να κάνεις επιτυχία στην Ελλάδα ως επιχειρηματίας – ειδικά αν φέρνεις εμπορεύματα απ‘ έξω – πρέπει να παντρευτείς τον τελωνειακό. Αυτή είναι η ιστορία της ζωής σας εν συντομία.

«Έτσι, πολύ σωστά το λέτε».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: