«Βρέθηκαν αγκαλιασμένοι κάτω από το κρεβάτι»: Τραγικός επίλογος, νεκρό το ζευγάρι των Ελλήνων στην Αντιόχεια

February 11, 2023

«Βρέθηκαν αγκαλιασμένοι κάτω από το κρεβάτι»: Τραγικός επίλογος, νεκρό το ζευγάρι των Ελλήνων στην Αντιόχεια


Διαφ.

Τραγικός επίλογος γράφτηκε για ζευγάρι Ελλήνων στην Αντιόχεια μετά τους φονικούς σεισμούς που σημειώθηκαν στην Τουρκία.Ο Γιώργος και η Ντίνα Αντύπα έμεναν στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας που κατέρρευσε τα ξημερώματα της Δευτέρας μετά τον φονικούς σεισμούς που συντάραξαν την Τουρκία και τη Συρία.

Για την ανεύρευσή τους είχε κινηθεί η 1η ΕΜΑΚ που βρέθηκε στην Αντιόχεια, όμως την Παρασκευή το πρωί αποφάσισε να σταματήσει τις έρευνες στο σημείο, καθώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, δεν είχε εντοπιστεί κανένα σημάδι ζωής ούτε από τις έρευνες των ανδρών της ΕΜΑΚ ούτε και από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Η ΕΜΑΚ με γεώφωνα, θερμικές κάμερες με μικρόφωνα, διασωστικά σκυλιά και δύο ειδικού τύπου οχήματα, ερεύνησε στα συντρίμμια με την ελπίδα να εντοπίσει το άτυχο ζευγάρι.

Όπως έγινε γνωστό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την πυροσβεστική, ο ένας διασώστης είχε μπει μέσα στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος της εξαώροφης πολυκατοικίας όπου διέμενε το ζευγάρι προσπαθώντας να τους εντοπίσει.

Λίγο αργότερα, η επιχείρηση της ελληνικής αποστολής σταμάτησε, καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη ζωής και τα τουρκικά συνεργεία προχώρησαν σε «εκκαθάριση» του χώρου με σκαλπτικά εργαλεία που δεν κάνουν διάτρηση.

Βρέθηκαν μαζί, όπως ήταν σε όλη τους τη ζωή, αγκαλιασμένοι κάτω από το κρεβάτι στα ερείπια της πολυκατοικίας τους στην Αντιόχεια, το ζευγάρι Ελλήνων που ήταν αγνοούμενο.

ζευγάρι Ελλήνων

Πρώτα, βγήκε η σορός του άνδρα, ενώ λίγη ώρα αργότερα, έβγαλαν και το σώμα της γυναίκας του ομογενή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Τούρκοι διασώστες που έψαχναν στα συντρίμμια της πολυκατοικίας στην οποία βρισκόταν ο Έλληνας ομογενής, εντόπισαν το πτώμα του κάτω από τόνους τσιμέντου.


Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και χθες το βράδυ χτυπούσε το κινητό τηλέφωνο του άνδρα, που τον αναζητούσε ο γαμπρός του.

Ο γαμπρός του ζευγαριού βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να αναγνωρίσει τις σορούς των δικών του ανθρώπων.

Συγκινημένος, δήλωσε πως «μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν κάτω από το κρεβάτι, μαζί, αγκαλιασμένοι. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Ο Θεός ας αναπαύσει τις ψυχές τους».


Η κόρη του αγνοούμενου ζευγαριού και δύο στενοί συγγενείς τους, μίλησαν στο Mega για τις έρευνες στο σημείο και την τελευταία ενημέρωση που είχαν.

«Είναι πιθανό να τους βρουν, γιατί οι γονείς μου έμεναν στον πέμπτο όροφο. Η πολυκατοικία είναι έξι ορόφων, οι γονείς μου έμεναν στον πέμπτο. Κανένας δεν ήρθε να μας βοηθήσει. Δεν ακούγεται κανένας ήχος από την περιοχή, οπότε μας είπαν ότι δεν μπορούν να μας βοηθήσουν», δήλωσε η κόρη του ζευγαριού.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: