Πέθανε όπως ακριβώς η μητέρα του: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τον 28χρονο Χαρίλαο, η απόφαση της οικογένειας

February 13, 2023

Πέθανε όπως ακριβώς η μητέρα του: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τον 28χρονο Χαρίλαο, η απόφαση της οικογένειας


Διαφ.

Ο 28χρονος Πατρινός, Χαρίλαος Αθανασόπουλος, που άφησε την τελευταία του πνοή προχθές στη ΜΕΘ του «Αγίου Ανδρέα» δίνει ζωή σε άλλους.Με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς του, έγινε δωρεά των οργάνων του και κατάφερε να δώσει ζωή με τον θάνατό του.

28χρονος

Οπως έγραφε η «Π» ο 28χρονος νοσηλευόταν τις τελευταίες δέκα ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αγίου Ανδρέα». Είχε μεταφερθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου με επιληπτικές κρίσεις. Αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας καθώς έπασχε από συγγενή υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια.

Μάλιστα είναι η δεύτερη απώλεια που βιώνει η οικογένειά του καθώς από την ίδια ασθένεια είχε καταλήξει και η μητέρα του.

Ο 28χρονος αρχικά νοσηλεύτηκε διασωληνωμένος στη Μονάδα Εμφραγμάτων του «Αγίου Ανδρέα» και ακολούθως νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ολες αυτές τις ημέρες δόθηκε μάχη από το προσωπικό της Μονάδας να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά μάταια. Προχθές διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι γιατροί, με επικεφαλής τη διευθύντρια της ΜΕΘ του «Αγίου Ανδρέα», Ιφιγένεια Ραβάνη, ενημέρωσαν τον πατέρα του για την τραγική εξέλιξη, ο οποίος μέσα στον πόνο του έδειξε μεγαλείο ψυχής και αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του γιου του.

Ετσι χθες τις πρώτες πρωινές ώρες έφτασαν στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» υπό τον συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, ομάδες γιατρών από το Ωνάσειο και το Λαϊκό και σε συνεργασία με τους γιατρούς του «Αγίου Ανδρέα» προχώρησαν στη λήψη των οργάνων του. Οι πνεύμονες, οι νεφροί και οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευτούν σε ασθενείς που βρέθηκαν συμβατοί στα παραπάνω νοσοκομεία.

Η κηδεία του 28χρονου θα γίνει αύριο και ώρα 1μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως Ψαροφαϊου Πατρών και η ταφή του στον Αγιο Μηνά Λεύκας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: