Βασίλης Σούφλας: Ο πιο ψυχρός Έλληνας εκτελεστής που δολοφονήθηκε και τσιμεντώθηκε από τους συνεργάτες του

February 12, 2023

Βασίλης Σούφλας: Ο πιο ψυχρός Έλληνας εκτελεστής που δολοφονήθηκε και τσιμεντώθηκε από τους συνεργάτες του


Διαφ.

Ένας από τους πιο ψυχρούς εκτελεστές της ελληνικής μαφίας, ο οποίος πριν 30 χρόνια σκότωσε τον διευθυντή του club Mercedes και στη συνέχεια τσιμεντώθηκε από τους ίδιους του συνεργάτες.

 



 

Σαν σήμερα το 1993 ο Βασίλης Σούφλας ένας από τους πιο ψυχρούς εκτελεστές της ελληνικής μαφίας σκότωσε τον διευθυντή του club Mercedes. Το τραγικό όμως τέλος του ίδιου ήταν να τον εκτελέσουν και να τον τσιμεντώσουν οι ίδιοι οι συνεργάτες του.

Το κάποτε Νο.1 του «Συνδικάτου Εγκλήματος» με δράση από τα τέλη των 80s μέχρι τα μέσα των 90s, με τα αμέτρητα συμβόλαια θανάτου εκτελεσμένα από τον ίδιο, δέχτηκε το «τέλος» από τα χέρια των δικών του συνεργατών του. Όταν τον έθαψαν μάλιστα, φρόντισαν να ρίξουν από πάνω και τσιμέντο για να μην τον βρουν ποτέ. Εν μέρει το πέτυχαν, καθώς πήρε δύο χρόνια στις αρχές, να βρουν το πτώμα του.

Ο Σούφλας είχε μεγαλώσει στην Ελευσίνα και μαζί με τον πατέρα και τον αδερφό του, είχαν το «όνομα» των νταήδων της περιοχής. Των σκληρών. Τρομοκρατούσαν τους πάντες και δεν δίσταζαν να κάνουν… σκοποβολή ακόμα και σε ανθρώπινους στόχους.
Η πρώτη δολοφονία

Η πορεία του στο έγκλημα ξεκίνησε μαζί με τους Αντώνη Δίπλα, Βασίλη Καλτσά και Θεόδωρο Κατηφίδη, στις ληστείες. Γρήγορα έκαναν «όνομα» στη νύχτα και οι «νονοί» τους καλούν στις τάξεις τους για να «λύνουν» τους λογαριασμούς τους.

Την πρώτη εκτέλεση θα την κάνει ο Σούφλας στις 15 Απριλίου το 1990 όταν θα δολοφονήσει τον Παύλο Κατσαφαρέα και τη σύζυγό του Κανέλα, στο Οίτυλο της Λακωνίας. Μία δολοφονία που εξιχνιάστηκε χρόνια μετά, όταν είχαν συλληφθεί μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και άρχισαν να «κελαηδούν». Μέχρι τότε, ύποπτη, όχι μόνο ήταν η κόρη των θυμάτων, αλλά είχε καταδικαστεί σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη μένοντας στη φυλακή μέχρι και το 1995, όταν και το Εφετείο την αθώωσε. «Όσο ζω και υπάρχω θα αρνούμαι ότι σκότωσα τους γονείς μου. Είμαι αθώα. Αγαπούσα τους γονείς μου» φώναζε η ίδια, αλλά ουδείς την «άκουσε».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: