Συγκινητική ανταπόκριση απ’ όλη τη χώρα για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες σε Τουρκία και Συρία

February 12, 2023
Σύσσωμη η Ελλάδα συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες σε Τουρκία και Συρία.

Συγκινητική θα πρέπει να θεωρείται η κίνηση των πολιτών της χώρας, ώστε να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης, για τους πληγέντες από το φονικό σεισμό στην Τουρκία και Συρία.


Διαφ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, η ανταπόκριση από τους Έλληνες πολίτες για βοήθεια είναι συγκλονιστική.

Τεράστια είναι η ανταπόκριση φορέων και πολιτών από όλη τη χώρα στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες σε Τουρκία και Συρία, αναφέρει σε δήλωσή ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρεάς Κατσανιώτης.

Ως συντονιστής για την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά των ειδών πρώτης ανάγκης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης εκφράζει τη συγκίνησή του για την άμεση ανταπόκριση και ενημερώνει πως έως την Τετάρτη θα αναχωρήσει το πρώτο «κύμα» ανθρωπιστικής βοήθειας, με πλοίο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώνεται στη Θεσσαλονίκη από Περιφέρειες, δήμους, Εκκλησία, σχολεία, φορείς της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας θα μεταφέρεται οδικώς στις σεισμόπληκτες περιοχές. Για τις υπόλοιπες περιοχές, η ανθρωπιστική βοήθεια θα συγκεντρώνεται στην Αττική και θα μεταφέρεται με πλοίο. Σημειώνεται πως το υγειονομικό υλικό θα φθάνει στις πληγείσες περιοχές αεροπορικώς. Στόχος είναι η συνεχής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται σε Περιφέρειες, δήμους, Εκκλησία, σχολεία, φορείς κ.λπ., αφορούν ενδεικτικά σε:

– ρουχισμό για ενήλικες, ανήλικους και βρέφη

– κουβέρτες

– φαρμακευτικά υλικά

– κρεβάτια

– σκηνές

– τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Αναλυτικά ο πλήρης κατάλογος των ειδών πρώτης ανάγκης βρίσκεται τον ιστότοπο: https://hellenicaid.mfa.gr/. Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: Τηλ.: 210 368 4035, 210 368 4407, email: [email protected]

Σημειώνεται ότι την οργάνωση, τη συγκέντρωση και την αποστολή του ανθρωπιστικού υλικού έχουν αναλάβει, σε συντονισμό με τον υφυπουργό Εξωτερικών, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, η γενική γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ Βίκυ Λοΐζου, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας Γιώργος Σταμάτης.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: